4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Sincan Belediyesi'nden yatırım atağı

Göreve geldiği 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri sonrasında Sincan Belediyesi'nin, bütçede yatırıma ayrılan oranın yüzde 9 olduğunu belirten Belediye Başkanı Hasan Altın, "Bu gün 2008 yılı yatırım bütçemizin yatırım oranı yüzde 43 oldu. 3.5 yıl gibi kısa bir sürede yatırım noktasında yüzde 34 artış sağladık. Bunlar hep tasarrufun, iyi planlanmış ekonomik stratejinin ürünüdür" dedi.

Kendi öz kaynakları ve personeliyle, birçok hizmeti kaliteli ve daha ucuza yapabildiklerini kaydeden Başkan Hasan Altın "Dışarıda 1 milyon YTL'ye yapılan bir işi, kendi personelinize güvenerek, aynı kalitede 100 bin YTL'ye yaparsanız, tasarruf etmemeniz mümkün değil. Hangi projemiz olursa olsun, ilk önce belediye olarak 'Biz kendi potansiyel gücümüzle bunu yapabilir miyiz?' sorusunu sorarız" diye konuştu.

Belediyeyi kendi ayakları üzerinde durabilecek bir hale getirdiklerini kaydeden Başkan Altın, görevi devraldığında, belediyenin 66 milyon YTL'lik borcunun hatırlatarak şöyle konuştu:"Öncelik verdiğim konuların başında, belediyemizi bu borç batağından kurtarmak vardı. Geride kalan 3,5 yıl içerisinde borcumuz 32 milyon YTL'ye düşerken, personelimizin de tüm alacakları kendilerine ödendi".

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 17:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?