5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Sincan'a göç artıyor

Başkentin en kalabalık ilçelerinden birisi olan Sincan, göç almaya devam ediyor. 

Şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen, ulaşım kolaylığı, alışveriş merkezlerine olan yakınlığı, orta ve alt gelir seviyesine uygun kiraları ve suç işleme oranı düşük ilçelerden birisi olan Sincan'a halkın talebi giderek artıyor. Sincan Belediyesi'nin verilerine göre, ilçede son 2.5 yıl içerisinde 16 bin iskan verildi ve 2 bin 900 yeni iş yeri açıldı.
 
Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ilçe nüfusunun her geçen gün arttığını belirterek, "Bunun yanında, özellikle İç Anadolu Bölgesi'nden gelen vatandaşlarımız çok. Alt yapı sıkıntısının olmadığı, gecekondunun bulunmadığı ilçemiz, tam bir Türkiye mozaiğidir. Yıllar sonra Sincan'a gelen herkes, ilçedeki değişimi görüyor. Biz de, cazibe merkezi haline gelen ilçemizde, halkımızın herhangi bir sorun yaşamaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2006 Pazar 16:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman yüksel IP: 88.242.31.xxx Tarih : 4.12.2006 19:39:46
ilçemiz şuan çok güzel ve suç oranı düşük ama inşallah göç edenlerde bu düzeni bozmaz bunu n için sincanlı olarak zaralı insanlara geriği yapılsın...