3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sincan'da kalp riski ölçümü

Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle Türk Kardiyoloji Derneği'nin önderliğinde bir araya gelen konusunda uzman 5 tıp derneği tarafından Sincan Belediyesi'nin ev sahipliğinde vatandaşların kalp ve damar sağlığı risk ölçümü yapıldı.

"Kalbinizi Koruyun, İçinde Sevdikleriniz Var" kampanyası çerçevesinde Sincan Belediyesi Lale Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Pfizer firması da koşulsuz destek verdi. Aktivite kapsamında, Türk Kardiyoloji Derneği Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Adnan Abacı kalp ve damar hastalıkları hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Abacı'nın açıklamalarının ardından kalp ve damar hastalıkları risk ölçümüne geçildi. Sincan Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen ve halkın da yoğun ilgi gösterdiği programda 350 kişinin ücretsiz risk ölçümü yapıldı. Parmaktan alınan kan örneğiyle birlikte 5 dakika gibi kısa bir sürede, 10 yıllık koroner arter hastalığı, inme ve geçici iskemik atak da dahil tüm kalp ve damar hastalıkları risk olasılığı hesaplanabiliyor.

Risk ölçümüne katılan vatandaşlar, böyle bir imkanı sundukları için organizasyonu gerçekleştirilen tıp derneklerine ve bu etkinliğe ev sahipliği yapan Sincan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne teşekkürlerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ise, sağlıklı bir nesil için bu tür kalp ve damar hastalığı riski ölçümünün büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Gündelik hayatın beraberinde getirdiği strese, beslenme şekline, spor ve yürüyüş yapma sıklığına göre kalp ve damar sağlığına ilişkin sağlık sorunları baş gösterebiliyor. Bu nedenle gelecekte böylesine bir sağlık sorunuyla karşılaşmamak için gerekli tedbirleri almak gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 15:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?