3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sincan'da korkunç cinayet!

Ankara'nın Sincan ilçesinde 57 yaşındaki bir kadın kolundaki 6 bilezik ve parmağındaki 4 yüzük için 41 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

Ankara'nın Sincan ilçesine taşınan Eldemir ailesinin mutlu yaşamına oturdukları binanın kapıcıları son verdi. Edinilen bilgiye göre, cinayet Yenikent TOKİ'de meydana geldi.

Oğuzhan Ö. (29) ile Mehmet Y. (35) isimli iki kapıcı kredi kartı borcunu ödeyebilmek için çalıştıkları binada oturan 57 yaşındaki Günay Eldemir'i gasp etmeye karar verdi. 85K Blokta oturan yaşlı kadının evde tek başına olmasını fırsat bilen zanlılar, planlarını devreye soktu. Eldemir'in oturduğu daireye giden Oğuzhan Ö. ile Mehmet Y., yaşlı kadından bileziklerini ve yüzüklerini vermesini istedi.

Günay Eldemir'in direnmesi üzerine Mehmet Y. üzerindeki bıçağı çekerek yaşlı kadına defalarca sapladı. 41 bıçak darbesiyle yere yığılan kadının bileklerini kesen caniler 6 bilezik ve 4 yüzüğünü alarak evi terk ettiler. Olay sırasında çıkan bağırma sesleri üzerine yaşlı kadının evine giden komşuları kapının açık kaldığını ve kadının cesedinin koridorda olduğunu gördüler. Bunun üzerine Sincan İlçe Emniyet'ine haber verildi.

Cinayet Masası ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerde cinayetin işlendiği bıçağın kırılmış kanlı sapı bulundu. Şüpheler ve tanıkların üzerine kapıcı Mehmet Y.'nin evine baskın yapıldı. Baskın sırasında Mehmet Y.'nin evinde kanlı bir mendil bulunurken, bıçak sapında da parmak izleri tespit edildi.

Mehmet Y.'nin ifadesi üzerine birlikte cinayeti işlediği öne sürülen Oğuzhan Ö.'nün de evine baskın yapıldı. Zanlıların cinayetten sonra kanlı elbiselerini çamaşır makinesine atıp yıkadıkları da tespit edildi. Canilerin çaldıkları bilezik ve yüzükleri ise bir bez parçasına sarıp kapıcı dairesinin saat panosunun içine sakladıkları öğrenildi. Ankara Emniyeti Cinayet Bürosu'nda sorgulanan Mehmet Y. ile Oğuzhan Ö.'nün cinayeti altınları çalıp borçlarını ödemek amacıyla işlediklerini söyledikleri öne sürüldü. Sanıklar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Eldemir in cenazesi de yapılan otopsi sonrasında memleketi Ağrı'nın Patnos ilçesine gönderildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 08:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?