3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sincan'da 'Lale' sempozyumu yapılacak

Sincan Belediyesi, ilçenin simgesi olan lalenin kültürel açıdan daha iyi tanınması ve ilçede lale yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla bir sempozyum düzenleyecek.

Oturum başkanlığını Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Barış'ın yapacağı "Sincan'da Lale Yetiştiriciliği" konulu sempozyum, 16 Mayıs 2009 Cumartesi günü saat 13.30'da Lale Meydanı'ndaki Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın da katılacağı sempozyumda, Ankara İl Tarım Müdürü Mustafa İslamoğlu, Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen ve Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Gülmez konuşmacı olarak
yer alacak. Saat 13.00'de "Lale" konulu ebru sergisinin açılışıyla başlayacak olan etkinlik, sempozyumla devam edecek. Konuşmaların ardından ilçede kendi bahçesinde lale yetiştiren vatandaşlar arasında dereceye girenlere "Lale Yetiştiricileri Ödülü" verilecek.

Sincan'da lalenin kültürel anlamda daha iyi anlaşılabilmesi ve ilçede lale yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi açısından böyle bir sempozyum düzenlediklerini kaydeden Başkan Tuna, "Lale denilince sadece Ankara'da değil, ülke çapında da ilk akla gelen yer olarak Sincan'ın olmasını planlıyoruz. Bu nedenle lalenin daha geniş alanlarda yetiştirilebilmesi için Ankara İl Tarım Müdürlüğü ve Sincan Ziraat Odamız'la belediyemiz arasında güzel bir çalışma sürüyor. Teşvik noktasında önümüzdeki yıllarda önemli gelişmeler olacak" dedi.

Sempozyumun çalışmalarla ilgili ilk adım olduğunu belirten Tuna, konuyla ilgili gerekli incelemelerin ardından bir projenin hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 13:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?