5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Sincanlılara metro müjdesi

SİNCANLILARA METRO MÜJDESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Ankara metrolarının Ulaştırma Bakanlığı'na devir teslim töreni yapıldı.

ODTÜ Metro istasyonunda yapılan devir teslim törenine Ulaştırma Bakanı Habip Soluk, Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, DPT Müsteşarı Kemal Madenoğlu, DLH Genel Müdürü Metin Tahan, EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen devir teslim töreniyle yüzde 92'si tamamlanmış olan 16.5 kilometrelik Kızılay- Çayyolu metrosu, yüzde 72'si tamamlanmış olan 15 kilometrelik Batıkent - Sincan

metrosu ve yüzde 41'i tamamlanmış olan 9 kilometrelik Tandoğan- Keçiören metroları için geri sayım başladı. Metro yapım işinin hükümetlerin işi olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Hükümetler metroları bitirmeli belediyeler işletmelidir. Şu ana kadar 3 metro inşaatı için 878 trilyon para harcadık. İnşaatların tamamlanması için gerekli yatırım belediyeleri fazlasıyla aşıyor. Bu nedenle hükümetimize metroları devrediyoruz. İnşallah 2 yıl içinde Ankaralılar bu metroları kullanmaya başlayacak" dedi.

Yasalara göre metro yapım işlerinin belediyelere ait olduğunu ancak büyük maliyetler söz konusu olunca belediyelerin bu yükün altından kalkamayacağını gördüklerini ifade eden Ulaştırma Bakanı Habip Soluk, gerekli yasal düzenlemelerin ivedilikle yapıldığını ve metroların Bakanlığa devri için gerekli işlemleri başlattıklarını belirtti. Yerin altında devasa işler yapıldığına dikkat çeken Bakan Soluk, "Bizim görevimiz yapmak, vatandaşın görevi ise kullanmak ve kendi malı gibi koruyup sahip çıkmaktır" dedi.

Törene katılan Devlet Bakanı Cemil Çiçek ise, 'soğanın acısını yiyen değil doğrayan bilir' diyerek Başkan Gökçek'e çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Metro işinin sıradan bir iş olmadığını vurgulayan bakan Çiçek, "Ankaralı vatandaşlarımızın bir çoğu yapılan işlerin ne kadar büyük ve önemli olduğunu bilmiyor. Bu iş 3 katrilyonluk bir iş ve Allah izin verirse 2 yıl içerisinde 3 metro inşaatı da tamamlanmış olarak hizmete açılacak" diye konuştu.

15.3 kilometre uzunluğundaki Batıkent-Sincan metro hattının yüzde 71.78'inin bitirtilmiş olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, metro inşaatlarının eş zamanlı başlatıldığını ancak Sincan hattının yarım kalan kısmının yüzde 30'dan da az olduğunu ve kısa süre içinde tamamlanacağını söyledi. Sincanlıların merakla beklediği metronun ilçede ulaşım sorununa da neşter vuracağını belirten Başkan Tuna, "Metrolarımız şimdiden Sincanlı vatandaşlarımıza ve tüm Ankara'mıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

SİNCANLILARA METRO MÜJDESİ
SİNCANLILARA METRO MÜJDESİ
SİNCANLILARA METRO MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2011 Pazar 17:20:02
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 13:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?