3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Sincanlıların gözleri taranıyor

SİNCAN'DA ÜCRETSİZ GÖZ TARAMASI

Sincan Kaymakamlığı, Işık Göz Merkezi işbirliğiyle ilçedeki sosyal güvencesi olmayan vatandaşları göz taramasından geçiriyor.

Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda kayıtlı sosyal güvencesi olmayan 2 bin 300 aileye cep telefonu yoluyla kısa mesaj gönderdiklerini, bu şekilde yaklaşık 6-8 bin kişinin göz muayenesinin yapılmasının hedeflendiğini söyledi. Yaklaşık 2 ay sürecek kampanyanın Sincan, Yenikent ve Temelli'deki sabit merkezlerde yürütüleceğini, uygun şartların oluşması halinde Fatih'te de bir merkez açılacağını belirten Seçilmiş, bölgenin sosyo-ekonomik anlamda en düşük kesimine ulaşacaklarını kaydetti.

Işık Göz Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Hikmet Hasıripi de, günde 120 hastanın göz tansiyonu, katarakt, şaşılık ve diğer göz rahatsızlıklarının tespit edileceğini, sonraki aşamada da bu hastaların tedavilerinin Sincan Kaymakamlığı desteğiyle gerçekleştirileceğini söyledi. Yaptığı açıklamanın ardından kampanyanın yürütüldüğü Toplum Merkezi'nde Kaymakam Seçilmiş'in gözlerini muayene eden Hasıripi, ''Kaymakam'ın gözleri şahin gibi'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 15:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?