5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Sineklere karşı mücadele

Ankara Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte kentte çoğalmaya başlayan sineklere karşı mücadele başlattı. 

Ankara Belediyesi, havaların ısınmasıyla artması muhtemel sinek ve haşereyle ilgili Ankaralı vatandaşların şikayetleri üzerine bu yaz çalışmalara erken başladı. Vatandaşların şikayetlerini en aza indirebilmek için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar, özellikle sivri sinek ve hamamböceğiyle mücadeleyi amaçlayan ve ilk aşamasının 1 aylık bir sürede tamamlanması öngörülen ilaçlama çalışmalarına başladıklarını bildirdi. Yazar, yaya ekiplerle birlikte motorlu araçlarla görev yapan personelin de yer aldığını ifade ederek, su birikintileriyle nemli ve havasız ortamlarda büyük bir hızla çoğalabilen sineklere karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. 

Yazar, belediye ekiplerinin şehrin caddelerinde sürekli dolaşarak septik kuyuları ve su birikmesine uygun ortamları ilaçladıklarını söyledi. Saksı altlarındaki tablalarda birikecek suda dahi milyonlarca sineğin üreyebileceğine dikkat çeken Yazar, vatandaşların durgun su birikintilerinin önlenmesi, çöplerin açıkta bırakılmaması, septik kuyuların sürekli ilaçlanarak kapalı tutulması, bahçe havuzlarındaki suyun sürekli değiştirilmesi ve eski şişe ve kapların içinin boşaltılarak çöpe atılması gibi konularda dikkatli olmaları gerektiğini dile getirdi.
Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla haşereye karşı tedbir alınmaya başlandığını kaydeden Yazar, "Sağlık birimlerimiz kent çapında ciddi bir çalışma başlatmıştır. Yağmurlar vasıtasıyla oluşan su birikintileri ve septik kuyular tek tek ilaçlanıyor. Halkımızın da bu konuda ekiplerimize yardımcı olmasını bekliyoruz. Ekiplerimiz eskiden olduğu gibi bu konudaki çalışmalarını artırarak sürdürecek" dedi. Yazar, ilk olarak Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ilk Belediye Başkanlığı görevini yaptığı Keçiören İlçesi'nden başladıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Amacımız Ankara'da sineksiz bir yaz geçirmektir. Avrupa Birliği Başkentleri'ne aday olan Ankara'da herkes lafla, sözle değil icraatla bir şeyler yaparsa, başkent Ankara'da pek çok şey değişir. Başkan Melih Gökçek'in talimatıyla Ankara'nın çehresini değiştireceğiz. Kesinlikle belediye çalışanları içerisinde torpil yaptırmıyoruz. Kimisi Ankaracılık, kimisi Çankırıcılık, kimisi Kırşehircilik yapmışlar. Öncelikle bu tür hemşehricilik olaylarına izin vermiyoruz." 

Sinekle mücadele programlarını aksatmadan sürdürdüklerini ifade eden Yazar, sinekle mücadelede kullandıkları ilaçların Dünya Sağlık Örgütü'nün "olur" verdiği ilaçlar olduğunu söyledi. Sinekle mücadelede seyyar ekiplerin yanı sıra 80 ayrı motorize ekiple de çalışma başlattıklarını, hafta içinde ilave ekiple de çalışmaların destekleneceğini dile getiren Yazar, halkın en çok rahatsızlık duyduğu ve ilaçlamanın 17.00-22.00 saatleri arası olduğunu söyledi.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 10:35:57
Güncelleme :10 Haziran 2006 Cumartesi 09:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?