1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Siyah cüppelilerden bayrak protestosu

Ankara Adliyesi’nde görev yapan Baroda Birlik Gurubu yanlısı avukatlar, Mersin’de Türk bayrağına yönelik saldırıyı protesto etti.

Ankara Adliyesi Atatürk Bulvarı girişinde üzerlerinde cüppeleri ile toplanan Baroda Birlik Gurubu yanlısı avukatlar, Türk bayrakları açtı. Grup adına bir açıklama yapan İbrahim Löklüoğlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ortak değeri ve kutsalı olan Türk bayrağına yönelik saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Geçmişte olduğu gibi bugünde ve gelecekte de yaş, cinsiyet, dil, din, etnik köken, mezhep ayrımı gözetmeksiniz hep birlikte yüce bayrağımızı dalgalandırmaya devam ettireceğimize kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi.

Türk hukukçuların da bayrağı indirmeme ve milli bütünlüğü bozdurmama konusunda nöbette olunduğunun bilinmesini gerektiğini belirten Löklüoğlu, "Bu bağlamda Türk adaletinin suçlulara gereken cezayı vereceği ve bu yargılamanın dahi savunma hakkı adil yargılama ilkeleri ve insan hakları kuralları çerçevesinde gerçekleştirileceği muhakkaktır" diye konuştu. Löklüoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Türk Hukukçuları olarak Bayrağa saygıyı sonuna dek yaşatacağımıza; iç ve dış her tür düşmanca hareketi, sağduyuyu, mantık, öngörü çerçevesinde izleyip, analiz edip, bertaraf edeceğimize söz veriyoruz."

Yapılan basın açıklamasın ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunan grup, olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 12:34:39
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 16:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?