3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Siyasiler taziye ziyaretinde

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiğinin kesinleşmesinin ardından parti genel merkezine taziye ziyaretleri gerçekleştirildi.


TBMM Başkanı Köksal Toptan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve siyasi partilerin temsilcileri parti genel merkezine gelerek, yöneticilere başsağlığında bulundular. Çıkışta bir açıklama yapan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, büyük bir mücadeleden gelen, büyük bir mücadele adamını elim bir kazada yitirmiş olmanın üzüntüsü içersinde olunduğunu söyledi. Sezer, BBP camiasına, Türk miletine, Yazıcıoğlu'nun ailesine ve kazada Yazıcıoğlu ile birlikte hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.


TBMM Başkanı Köksal Toptan ise, çok değerli bir dostunu, arkadaşını kaybettiğini söyledi. Türk milletinin büyük bir lideri, çok iyi yetişmiş büyük bir mücadele vermiş aziz bir evladını yitirdiğini belirten Toptan, "Bundan sonra hepimize düşen görev Muhsin Yazıcıoğlu'nun açtığı yolda, savunduğu ilkeler doğrultusunda milletimizin milli ve beraberliği için mücadele etmek" dedi.


Toptan, Yazıcıoğlu'nun vefatının bütün herkesi birleştirdiğini, bütün siyasi partileri bir araya getirdiğini ifade etti. Yazıcıoğlu için TBMM'de bir tören yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soru üzerine Toptan, henüz bu konuda program çalışması yapılmadığını söyledi. Gerek BBP ve gerekse ailesiyle temas içinde olduklarını kaydeden Toptan, "Onun şanına yakışır bir tören düzenleyeceğiz" diye konuştu.


BBP'ye taziye ziyaretinde bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise, büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, BBP ve Yazıcıoğlu'nun ailesine başsağlığı diledi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 17:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?