1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Şoförler Bağ-Kur'dan ayrılıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Derviş Günday, 1 milyon şoförün Bağ-Kur’dan çıkacağını ifade etti.

TESK ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyon (TŞOF) Genel Başkanı Derviş Günday, Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanun Tasarısı’nın kanunlaşmasından sonra, Türkiye genelinde yaklaşık olarak 1 milyon şoförün esnaflıktan çıkarılması için Bağ-Kur güvencesi kapsamı dışında kalacağının ifade edilmesi üzerine, yazılı açıklama yaptı.

Günday, "Ülkemizde 41 yıldır uygulanmakta olan bu sistemin kaldırılmasıyla, Bağ-Kur’dan bir anda 900 bin ila 1 milyon civarında bir üyenin silineceğini tahmin etmekteyiz. Zaten zor ayakta duran sosyal güvenlik sistemimiz hem çökecek, hem de 1 milyon insanımız sağlık güvencesi olmadan yaşayacak" dedi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, halen 8 milyon 12 bin civarında yeşil kartlı vatandaşın bulunduğunun altını çizen TŞOF Genel Başkanı Derviş Günday, "Bir milyon şoförün Bağ-Kur sisteminden ayrılması demek en az 4 milyon yeni yeşil kartlı insan demektir. Yani Bağ-Kur sisteminden ayrılan ve sigortalı çalışamayan şoför ailesi ve çocuklarıyla birlikte maddi imkansızlıklar nedeniyle yeşil kart almak zorunda kalacaklar, 4 milyon kişiden az bir rakam değildir. Yani biran da yeşil kartlı sayısı, ülke genelinde 12 milyonu aşacak ve sosyal güvenlik sistemi adeta bir batağın içine itilecektir. Bunun için acilen 41 yıldır uygulanmakta olan mevcut sistemin korunması hem ülkemizin yararına hem de şoför esnafının yararına olacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 13:46:04
Güncelleme :24 Nisan 2005 Pazar 14:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bayram Hacıhaliloğlu IP: 85.99.77.xxx Tarih : 11.05.2005 13:26:10
Başkanın çırpınışları artık fayda etmeyecek,40 yıldır şoför esnafını sömürdüler,onlara sadece rant olarak baktılar.Şuanki feryatlarıda sadece rantlarının kaybolması,böyle olmamış olsaydı esnaf odalarına genelge göndererek,esnafı sıkı markaja alın onların yanında olun,millet vekillerini,meclisi faks telefon yağmuruna tutun demezlerdı.Başkan şunu artık anlamalısın,siz artık Türkiyedeki 500 küsür odanın ,dolayısıyle sadece oda yoneticilerinin başkanı olarak kalacaksınız.Zamanaında esnafın yanında olmuş olsaydınız,şimdi ayağınıza kaya düşmüş gibi ciyaklamazdınız.Birmilyon şoförün bağkursuz kalacağı yalanını aklıbaşında hiç kimse yutmaz.Değil şoföler malsahibi esnaf dahi bağkurunu yatıramıyor siz neden bahsediyorsunuz,kaçtane şoförün bağkuru var kim yapmış.ALLAH aşkına kendinizi komik durumlara düşürmeyin.Bunun çözümü bu yasadır.Herkes kayıt altına alınacak mesleklerde adam gibi meslek olacak.Yapabiliyorsanız vergileri düşüttün,KDV yi azaltın bütün harcamalarımızı vergilendirebilelim,karşı taraftanda aynı oranda vergı vermesini sağlayalım o zaman ülkemin ve çalışanlarının refahı söz konusu olur.Ağzından emziği alınmış gibi lütfen ağlamayın.ON senedir bizler sizlere birşeyler anlatıyoruz bizi bir kere olsun dinlemediniz,bizimle işbirliği yapmış olsadınız bütün odalarınız saygın vede esnafının önünde dimdik ayakta olacaktı,çünki herzaman esnafın yanında olacaklardı,sıkıştıkları zaman değil.Aslında çok doluyum bazı duygularımı halkımızla paylaşmak istedim,başınızı ağattıysam kusura bakmayın saygı ve selamlarımla.Bayram HACIHALİLOĞLU İSTANBUL TAKSİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI Baskan.61@mynet.com