4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

'Söğütaltı' operasyonu düzenlendi

Başkent'te uyuşturucu satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Ankara genelinde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik 'Söğütaltı" isimli bir operasyon başlattı.

Düzenlenen operasyonda, "Suç işleme maksadıyla oluşturulan örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, esrar maddesi elde edilen Hint keneviri bitki kırıntısı, uyuşturucu-uyarıcı madde kapsamında bulunan Extacy hap ve esrar maddesi temin etmek, nakletmek, bulundurmak ve kullanmak" suçlarını işledikleri iddiasıyla Taner A., Ömer O., Hakan C., Hakan A., Bülent A., Rıdvan A., Mehmet K., Gökhan M., Nejdet Y. ve Veli T. gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 50 paket halinde satışa hazır 109 gram esrar, 940 gram Hint keneviri, 61 adet uyuşturucu hap, 16 kg 70 gram toz esrar, uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 130 YTL para, 1 adet sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi.

Zanlılardan mahkemeye sevk edilen Hakan A., Hakan C. ve Taner A. tutuklanarak cezaevine konulurken, Bülent A. ve Mehmet K., Gökhan M. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Nejdet Y. ve Veli T. isimli 2 zanlı ise bugün adliyeye sevk edildi. Öte yandan Erol K., Yusuf Tolga Y. ve Turgut U. isimli 3 kişi hakkında 'Uyuşturucu madde kullanmak' suçundan yasal işlem yapıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 12:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?