3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Solmayan İlkbahar' sergisi açıldı

ODTÜ Kimya Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Mahinur Akkaya, 'Solmayan İlkbahar' adını verdiği ilk kişisel sergisini açtı.

Bugüne kadar kimyayla ilgili yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Mahinur Akkaya, sanat alanında da çalışmalarını sergiledi. Çiçeklerin rengini yitirmediği sergi konseptiyle açılan ve 'Solmayan İlkbahar' adı verilen sergi, Mahinur Akkaya'nın kardeşi Ömer Akkaya'nın sahibi olduğu 'Atölye Sanatevi'nde açıldı.

Sergiye sanatseverler büyük ilgi gösterirken, ana teması çiçek olan ve 35 eserden oluşan sergi gelecek hafta sonuna kadar açık kalacak. Serginin açıldığı Atölye Sanatevi ise, değişik tarzda çalışmalarla dikkat çekiyor. ODTÜ Maden Mühendisliği mezunu olan Ömer Akkaya'nın değişik fikirleri ürüne dönüştürme düşüncesiyle gerçekleştirdiği eşyalar, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sanatevinde, Ömer Akkaya'nın geliştirdiği 3 boyutlu ayna ve duvar yapıştırmaları büyük ilgi çekti. Atölye Sanatevi'nin bir diğer özelliği ise kapılarını burada çalışmalarını yapmak isteyen tüm sanatçılara açmış olması. Dileyen sanatçı, sanatevinin içinde bulunan atölyeyi kullanarak sanat eserlerini
burada üretebilecek ve sergileyebilecek.

Hayatın farklı alanlarında uzmanlaşan ancak sanat yolunda birleşen Akkaya kardeşler, tüm sanatseverleri Atölye Sanatevi'ne beklediklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 12:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?