3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Son anketten Karayalçın çıktı

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, Ankara'da bir anket yaptırdığını belirterek, anket sonuçlarını gazete ve televizyonlara bugün dağıtacaklarını söyledi.

29 Mart yerel seçimlerine 6 günü kala Murat Karayalçın, eski CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. MHP adayı Mansur Yavaş'ın anketlerde 37.5 çıktığı yönündeki sorular üzerine Karayalçın, "Anketlerle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Seçimin niteliği gereği, karşımıza çeşitli anketler çıkabilir. Çeşitli düşünceler ortaya konabilir. Şu an kararsızlar yüksek, kararsızların dağıtılmasıyla ilgili istenilen sonuçlar ortaya çıkacak. Bugün gazete ve televizyonlara anket sonuçlarını göndereceğiz" dedi.

Karayalçın, yapılan anket sonuçlarına göre kendisinin önde gittiğini belirterek, son anketin 29 Mart'ta Ankaralıların umudunu yansıtacağını savundu. Karayalçın, Ankaralılara oy kullanmaları çağrısında bulunarak, "Ankaralılardan son bir talebim var. 29 Mart günü sandığa gidip oyunuzu kullanmalısınız. Komşularınızı uyarmalı, oy sayımını izleyip tutanağın ilçe seçim kuruluna gittiğinden emin olunuz" diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Melih Gökçek'in Uğur Dündar ve Mehmet Ali Birand'ı tehdit etmesine ne diyorsunuz?' şeklindeki sorusu üzerine Karayalçın, "Sayın Gökçek, Allah'tan dünyayı değil de Türkiye'yi dar edeceğim demiş. Çok üzüntü duydum. Seçim öncesi öldürüleceğini, vurulacağını söyleyen Gökçek, durumun vahametini artırıyor. Seçime mi gidiyoruz savaşa mı? Gökçek seçim ortamını gerginleştiriyor. Türkiye'nin ünlü gazetecilerini tehdit ediyor. 30 Mart günü yeni bir Ankara ortaya çıkacaktır" dedi.

Karayalçın, Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde 11 bin işçi çıkarıldığını, geçtiğimiz günlerde Bugsaş şirketinden de 650 işçinin çıkarıldığını iddia etti.

Bu arada, Karayalçın'ın anketini bir dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Bülent Tanla'nın yaptırdığı öğrenildi. Ankete göre Ankara'da birinci sırada Karayalçın'ın, ikinci sırada ise Gökçek'in olduğu belirtildi. Karayalçın ile Gökçek'in arasında 5 puan fark olduğu da öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 14:26:19
Güncelleme :23 Mart 2009 Pazartesi 14:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?