4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Sosyete pazarı yıkıldı

Ankara'nın Aşağı Ayranca semtinde 24 yıldır hizmet veren semt pazarı, Çankaya Belediyesi ekiplerince, Çarşamba günleri kurulan ''sosyete pazarını ortadan kaldırmak'' gerekçesiyle gece yarısı yıkıldı.

Bir grup vatandaş ile esnaf, daha küçük ve üstü açık alanda kendilerine yer gösterildiği, bundan sonra yeni alanda sadece sebze ve meyve satışı yapılarak, sosyete pazarının açılmayacak olmasına tepki gösterdi.

Bir grup esnaf, sabah gördükleri manzara karşısında ''şaşkınlığa uğradıklarını'' belirterek, ''Dün semt pazarımız vardı. Gece yarısından sonra, Çankaya Belediyesi'ne ait iş makineleri tarafından, pazar yeri yerle bir edilmiş. Biz bu pazar yerimizi geri istiyoruz. Bizim işimiz pazarcılık. Bu işimizi belediye elimizden alırsa, gasp da yaparız, hırsızlık da...'' diye konuştular.

-''KAYIT DIŞIYLA MÜCADELE''-

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, göreve geldiği günden itibaren, ''pazar yerlerinde kurulan sosyete pazarlarını kapatma yönündeki sözünü yerine getirmeye çalıştığını'' söyledi.

''Kayıt dışı ekonomiye rant sağlayan, küçük esnafı mağdur eden, belediyeden hiçbir küşat ve ruhsatı bulunmayan sosyete pazarlarını ortadan kaldırmak için semt pazarını komple yıktık'' diyen Eryılmaz, Çankaya Belediyesi sınırları içinde sadece Cebeci ve Sıhhiye'de bu tür pazar yeri kaldığını belirtti.

''Belediye sınırları içinde sosyete pazarı açılmasını hiç istemediklerini ve tamamını kaldıracaklarını'' belirten Eryılmaz, şunları kaydetti:

''Yıktığımız pazar yeri fiziki açıdan yıpranmıştı. İhaleyle 60 gün içinde yeniden yapılmasını sağlayacağız. Bu zaman içinde Ayrancı Lisesi'nin yanındaki alanı asfaltlayacağız. Buranın sadece sebze ve meyve satışının yapılacağı semt pazarı olarak, yine cumartesi günleri hizmet vermesini sağlayacağız. İki üç ay içinde tamamlayarak yeni yerimizde hizmet vermeyi planlıyoruz.''

-SADECE ''SEMT PAZARI'' İŞLEVİ-

Ankara Pazarcılar Odası Başkanı Recep Ayhan ise Çankaya Belediye Başkanlığı'nın çalışmasını ''takdirle karşıladıklarını'' dile getirerek, ''Pazar yeri, 60 gün içinde yeniden düzenlenecek. Ancak içinde sosyete pazarı kurulmadan sadece 'semt pazarı' işleviyle açılacak'' diye konuştu.

Sosyete pazarında çalışan esnafın Cebeci semtinde Hamamönü bölgesindeki giyim, ayakkabı, zücaciye ve benzerlerinin satışa sunabileceğini anlatan Ayhan, ''Yeni oluşturulan alanı belediye asfaltladı. Alanın üstü açık ama kısa süre içinde vatandaş ve esnaf için yapılabilecek en uygun çalışma buydu'' dedi.

Ayrancı pazarının karşısının askeri bölge oluşunun, araçların park etmesinde sıkıntı yarattığını dile getiren Ayhan, yeni oluşumda, pazar yerinin altına kapalı otopark yapılarak bu sıkıntının üstesinden gelineceğini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2007 Pazar 15:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bengi sevinç IP: 85.106.141.xxx Tarih : 15.07.2008 15:22:13

pazarı yıkmakla birçok esnafın ekmeğiyle oynadınız.ayrancı pazarı pazarlar içinde en iyi pazar olarak nitelendirilen bir mekandı esnaf arasında.burda sadece pazar esnafı değil dolmuş taksi lokanta market vb sektörde çarş. günleri normal hasılatlarının üstünde bir rakam elde ediolardı.çankaya belediyesinin yaptığı bu uygulamadan dolayı kınıyorum!!!