5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Soykırım iddiasına rock'çı tepki

Ankaralı Rock gurubu Darkphase, sözde soykırım iddialarını kullanarak Türkiye aleyhinde propganda yapan SOAD grubuna karşı bu iddiaları redden "Sen" isimli bir şarkı yaptı. 

Darphane adını taşıyan üçüncü albümlerini yakında piyasaya vermeye hazırlanan Darkphase grubu, son günlerde sıkça tartışılan sözde soykırım iddialarını albümlerinde yer alan "Sen" isimli şarkıyla yalanladı. 

Grup üyesi Tolga Ergin, "Varolmayan birşeyi varmış gibi göstermenin sadece çıkar sağlamaya yönelik bir hareket" olduğunu belirtti. Ergin, aynı topraklarda yaşayanların kendilerine yönelik soykırım yapıldığını iddia etmesinin içten ve doğru olmadığını bildirdi. Tarihi kaynaklarda, o dönemde Ermeniler’in tarafından katledilen 500 binin üzerinde Türk olduğunu, ve Ermeni vatandaşların ölümlerinin göçler esnasında farklı milletlerin oluşturduğu çetelerin saldırıları ve zorlu doğa şartları olarak göründüğünü belirten Ergin, “Osmanlı İmparatorluğu arşivlerinde devlet tarafından Ermeni ölümleri neticesinde açılmış 1000'in üzerinde dava vardır, soykırımcı bir ulusun kendini o yıllarda dava etmesi düşünülebilir mi? Yıllarca kardeş olarak yaşamış toplulukların zaman değişince politik çıkarlar uğruna düşman hale getirilmeye çalışılmasına, ve işi müzik yapmak olan bir Ermeni topluluğun da bunu kullanıp çıkar sağlamasına şiddetle karşı çıkıyoruz" dedi. 

AMERİKALI ERMENİ ASILLI TOPLULUK SOAD'A "SEN"Lİ TEPKİ 

Gitar Vokal'de Erkin Şahin, Gitar'da Murat Yücel, Bas'ta Alpay Tekin, Davul'da Tolga Ergin, Klavye'de Orçun Madran'ın bulunduğu Darkphase, 1989 yılında Ankara'da davulcu Tolga Ergin'in girişimiyle kuruldu. Bugüne kadar sayısız organizasyonda yer alan, uluslararası arenada Türkiye'yi temsil eden ve İngiltere'de solo konser veren topluluk, 1994 yılında kaydettiği albümlerinden sonra, 2003 yılında bir maxi single dışında, herhangi bir kayıt piyasaya sürmedi, ancak konserlere devam etti. 

Ermeni sorununu gündeme getiren ve Türkiye aleyhtarı demeçleriyle gündeme gelen Ermeni asıllı Amerikalı topluluk SOAD'a tepki olarak uzun bir süre önce kaydettiği "Sen" isimli parçaları da yayınlanan gurup, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne dil uzatılmasından ve politik çıkarlar uğruna bu gibi konularla Türkiye aleyhine yapılan hareketlerden son derece rahatsız olduğunu belirtti.  




anka
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 13:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?