4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

'Sözlerim yanlış anlaşılmasın'

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda dün bazı gazetecilere yaptığı açıklamalarla ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Gazetecilere değerlendirmesi:'Erdoğan'ın evetine hayır demem'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık görevini bir 5 yıl daha devam ettirmesi yönündeki düşüncelerini aktaran Arınç, "Bu sözlerim sayın Başbakanın, Cumhurbaşkanı adayı olmamasını gerektirmez. Başbakanlıktaki bu performansının önümüzdeki dönemde daha başarılı hizmetlere yol açabileceği şeklindeki düşüncemdir." dedi.

TBMM Başkanı Arınç, Dolmabahçe Sarayı'nın güvenlik kameralaranın devreye girmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Arınç, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dün bazı gazetelerin yazarları ile yaptığı toplantıda dile getirdiği düşünceleri hatırlatan bir basın mensubu Bülent Arınç'a "Başbakan Erdoğan'ın başbakanlıkta bir 5 yıl daha kalmasının daha iyi olacağını söylediniz. Bu konuyla ilgili değerlendirme alabilir miyiz?" şeklinde soru sordu. Bugünkü gazetelerin bır kısmında buna benzer haberlerin olduğunu belirten Arınç, dün Dolmabahçe Sarayı'nda 10 gazeteden yazarla bir kahvaltıda buluştuklarını kaydetti. Sohbet toplantısının 3 saat kadar sürdüğünü kaydeden Arınç, 3 saat içerisinde çok farklı konulara temas ettiklerini dile getirdi. Arınç şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili ve diğer konularda kendi düşüncelerimi aktardım. Tabi bu söz konuşuldu. Ama bunun önü ve arkası var. Tek başına böyle bir cümle sarfedilmiş değil. Benim söylediğim şudur: 'Sayın Başbakan bu seçimlere kadar görülüyorki 5 yıl başbakanlık yapmış olacak. Bu 5 yıl içeresinde Türkiye çok önemli atılımlar yaptı. Avrupa Birliği konusunda da, ekonomide de, sosyal sahada da, toplumsal barış projelerinde de Türkiye Meclisi ile hükümeti ile önemli çalışmalar yaptı. Bunları herkes biliyor. Ama eminimki önümüzdeki 5 yıl da önemli. Hatta o önümüzdeki 5 yıl bugünkünden çok daha önemli olacağını söyleyebilirim. Hem çevremizdeki, bölgemizdeki gelişmeler hem de Türkiye'nin gelecekteki vizyonu önümüzdeki 5 yılın daha önemli olacağını bize gösteriyor. Bu bakımdan eğer tabi önümüzdeki seçimlerin tahminini yapmak mümkün değil. Ama AK Parti tek başına iktidar olacaksa bu 5 yılda kazanılmış tecrübelerden önümüzdeki 5 yılı kucaklamak çok daha doğru olur demiştim. Sayın Başbakanın Cumhurbaşkanı adayı olmamasını gerektirmez bu sözlerim. Yani başbakanlıktaki bu performansının önümüzdeki dönemde daha başarılı hizmetlere yol açabileceği şeklindeki düşüncemdir. Çok şeyler konuşuldu, bunların bir kısmı yazılmış. Ben bu yazılanlara da saygı gösteriyorum. Benim sözlerim Başbakan'ın bu dönem ve başka dönemle ilgili. Başbakanlık performansı ile ilgili cümlelerimdir."

Bir başka basın mensubu ise Arınç'a kendisinin aday olup olmayacağını sordu. Bülent Arınç bu soruyu şöyle yanıtladı: "Ah güzel kardeşim seni üzeceğim vereceğim cevapla ama. Yani bunlar konuşulmuş şeylerdir. Bizim Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili vermiş olduğumuz tarih 16 Nisan'dır. Bu tarihe kadar hiçbir şekilde Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda konuşmayacağız. Dün konuştuklarımız da bu çerçevedeydi. Sayın Başbakan'a yönelik bu söylediklerim kimin cumhurbaşkanı olacağı şeklinde anlaşılmamalıdır. Ben sadece Başbakanlık konusundaki kazanılmış tecrübelerin önümüzdeki dönem için tekrar kullanılmasının faydalı olabileceği düşüncemi ifade ettim. Benim veya bir başkasının adaylığı ile ilgili herhangibir şey konuşmadık. Zaten bugün çıkan haberleri de görmüşseniz bir Cumhurbaşkanı adayında nelerin aranması, neler aranabileceği konusunda da ipuçları verdim. Lütfen bu haberleri bir kez daha okuyalım."



stv/cha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 19:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?