5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

SSK'da operasyon: 50'den fazla gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda, çok sayıda kişiyi sahte evraklarla SSK emeklisi yapan bir şebeke ortaya çıkarıldı. Olayla ilgili 5`i SSK`da görevli 50`den fazla kişi gözaltına alındı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, ``bazı kişilerin sahte evraklarla şirket kurdukları ve çok sayıda kişinin SSK`dan emekli edildiği`` duyumu üzerine çalışma başlattı.

Yaklaşık üç ay süren planlı çalışma sonucu, paravan şirket kurarak bu şirketlerde çalışıyor gibi gösterilen bazı kişiler hakkında SSK beyannamesi düzenlendiği, söz konusu kişilere sağlık karneleri alındığı, bu kişilerin sağlık hizmetlerinden faydalanması için vizite kağıtları düzenlendiği belirlendi. Şebekenin, paravan şirketler üzerinden SSK`da çalışan görevliler yardımıyla primleri ödenmiş gibi gösterildikleri ve emekli olmalarının sağlandığı tespit edildi.

Şebekenin SSK`lı gösterdikleri, sağlık karnesi verdikleri, vizite kağıdı düzenlediği ve emekli yaptıkları kişilerden farklı tarifelerle para aldıkları bildirildi.

Yapılan tespitlerin ardından dün gece geç saatlerde savcılık talimatıyla şebeke mensuplarının evlerine ve iş yerlerine baskınlar düzenlendi. Yapılan çalışmalar sonucu 50`den fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 5 SSK görevlisinin de bulunduğu bildirildi. Operasyonun başka illeri de kapsadığı, bu illere Ankara`dan ekipler gönderildiği belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nın bilgisi dahilinde yürütülen operasyonda ayrıca SSK müfettişlerinin de uzun süredir paravan şirketlerle ilgili çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

Müfettişlerin şu ana kadar binden fazla kişinin sahte evraklarla emekli edilerek maaş bağlandığını tespit ettikleri belirtildi. Bu sayının artabileceğini belirten yetkililer, sahte belgelerle SSK`lı olan kişilerin sağlık hizmetlerinden faydalandıklarını, bazılarının ameliyat dahil, maliyeti yüksek tıbbi malzemeden yararlandıklarını da bildirdiler.


.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 17:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahimakpınar IP: 85.98.235.xxx Tarih : 14.06.2006 16:30:19
vay uyanıklar vay ülkemizde artık her işin pisligi çıktı bir bakıyorsunuz dayısı olanın işi yapılıyor olmayanın canı cehneme misail ben kırıkkale'li ibrahim akpınar benimde yeşil kart vardı ancak hiç bir hastane'de geçmedigi için iptal ettik ama bakıyruz herkes bir yolda gidiyor ama adamlarda hiç utanma yüzü kalmamış birde hemen gazetecilere saldrıyorlar önce siz kendinize bakın milletin parası ile dayılık yapmaya utanın koca koca adamlarsınız sizin gibi insanlara yazıklar olsun devlettin yerinde olsam size ceza evinde yemek bile vermeyiz ama burası türkiye yarın cezaevinden eliniz kolunuz sallayarak çıkarsınız hiç bir şey olmamış gibi ben kendimden utanıyorum bir türk olarak sizin cezanız mahkemeler verecek saygılarımla: ibrahim akpınar/kırıkkale 546:783 12 26/kırıkkale