1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

SSK'da yeni skandal

Ankara’da hiçbir rahatsızlığı olmayan kişileri SSK’dan evrakta sahtecilik yapmak suretiyle emekli ederek devleti zarara uğratan şebekenin gözaltına alınan 12 üyesi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda bir şebekenin sahte evrak düzenleyerek hiçbir sağlık sorunu olmayan kişileri SSK’dan emekli ettiği tespit edildi. Mali Büro Amirliği ekipleri yapılan tespitlerin ardından, aralarında Ankara SSK’da idari memur olarak çalışan Seyhan K.’nın da bulunduğu, iş takipçisi Hasan A., aracılar Yunus D., Dilek D, Cemal K. ile rahim kanseri olarak sahte evraklarla emekli edilen Mutalip K. (53), Halim G. (34), Nemutullah A (44), Emin O. (52), Mete T. (37), sakat raporu almaya çalışan Halil K. ve Mustafa K.’yı gözaltına aldı.

Mali Büro ekiplerinin düzenlendiği operasyonda, gözaltına alınan iş takipçisi Hasan A.’nın üzerinden ’’Bu parayı malulen emekli etmek için aldım" yazılı bir de senet ele geçirildi. Şebekenin 5-7 milyar lira karşılığında erkek hastaları "rahim kanseri" gibi göstererek emekli ettikleri ortaya çıkarıldı.

Emniyette sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 13:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?