3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Suç örgütüne darbe

Başkentte 'Park 06' adı altında organize bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, F.B.'nin OSTİM'deki kamyon parkının bazı kişiler tarafından zorla elinden alındığı şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda suç örgütünün yağma, darp, tehdit, uyuşturucu madde kullanmak, tarihi eser kaçakçılığı, işyerinde ve otoda ızrar gibi çok sayıda suça karıştığı tespit edildi. Düzenlenen operasyonda şebekenin elebaşı Mehmet B. ile Bayram B., Haydar B., Metin B., Ahmet Y., Erol D., Hacı G., Melik Ö., Bülent H., Muharrem D., Yunus T., Hakan Y. ve Haymana'da bir köyde muhtar olduğu belirlenen Kazım T. gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte 1 adet tabanca, 1 adet sahte sürücü belgesi ve çok sayıda fatura ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılardan Mehmet B., Bayram B. ve Metin B.'nin kardeş, Haydar B.'nin ise babaları olduğu öğrenildi.

Zanlılardan asker firarisi olan Mehmet B. ile halen asker olan Bayram B. Merkez Komutanlığı'na teslim edilirken, diğer zanlılar yapılan polis sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 10:55:15
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 11:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?