5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Suçlular MOBESE'ye takıldı

Ankara polisi, bir kişiyi bıçaklayan zanlıları, MOBESE kayıtları sayesinde kısa sürede yakalarken, şüphelilerin yakalanma süreci de MOBESE kameraları tarafından kaydedildi.

Kızılay'da dün akşam yaşanan bir olayda Sakarya Caddesi'nde başlayan kavgada bir grup genç, Atatürk Bulvarı girişinde bir kişiyi önce dövdü sonra bıçakladı. Kavga üzerine Ankara Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi tarafından polis ekipleri telsizle yönlendirildi.

Kızılay'ın değişik noktalarına konuşlandırılan MOBESE kameraları kavgayı başlangıcından itibaren takip etti. Kavganın ardından bir kişiyi bıçaklayarak Sakarya Caddesi'nde park halindeki araçlarının yanına giden ve kendi aralarında da tartışan şüpheliler, haber merkezinin yönlendirmesinin ardından kısa sürede olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına aldı. Ayağından yaralı olan kişiye ise çevredeki vatandaşlar ilk müdahaleyi yaptı. Bu sırada 4 şüpheliden biri kalabalıktan faydalanarak kaçtı. Şüphelinin Sakarya Caddesi'nde bir bara girdiği tespit edildi. Şüphelilerin otomobilinde yapılan aramada aracın içine gizlenmiş iki ruhsatsız tabanca bulundu. Ankara Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi'nin ihbarı üzerine olay yerine gelen Hızır
Acil görevlileri yaralıya müdahale ederek hastaneye sevk etti.

MOBESEDEN KAÇAMADI

MOBESE kameralarından bölgeyi taramaya devam eden görevli polisler gecenin ilerleyen saatlerinde olaya karışan eşkale benzer bir kişinin bardan bir arkadaşıyla birlikte çıktığını belirleyerek, bölgede görevli ekiplere bildirdi. Merkezin verdiği talimat üzerine bölgedeki en yakın ekip sevk edilerek şüpheli kıskıvrak yakalandı. Şüphelinin olaya karışan kişi olduğu tespit edildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2011 Çarşamba 16:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?