5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Susuzluk TBMM gündeminde

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, suyun verimli kullanımı konusunda uygulamaya konulacak önlemlerin neler olduğunu sordu.

Baloğlu, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, bilimadamlarının son yılların en kurak kış mevsiminin yaşanacağı yönünde görüşler açıkladığını belirtti.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün, kış mevsimindeki yağışlar konusundaki tespiti ve öngörüsünü öğrenmek isteyen Baloğlu, kurum ile bilimadamlarının görüşlerin örtüşmesi durumunda ne gibi hazırlıklar yapıldığını sordu.

CHP'li Baloğlu, Hükümetin bu konuda bir kriz senaryosunun olup olmadığının açıklanmasını da isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Bazı belediye başkanlarının su kesintileri yaşanabileceği yönündeki açıklamaları karşısında, bu kesintiler başlamadan önce suyun verimli kullanımı konusunda başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere uygulamaya konulmuş ya da konulacak önlemler nelerdir? Kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik herhangi bir açıklama ya da suyun verimli kullanılması yönünde bir çağrı yapılmadığına göre, Hükümetiniz, su kaynaklarını yeterli mi görüyor?”



aa
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 12:13:10
Güncelleme :8 Aralık 2006 Cuma 13:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?