5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Süt içemeyen çocuk kalmayacak

ÇANKAYA'DA SÜT İÇEMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK

Çankaya Belediyesi, başlattığı projeyle evine süt giremeyen ailelerin çocuklarına gün aşırı 1 litre süt dağıtmaya başladı. İlk etapta Zafertepe, Bademlidere ve Cebeci bölgelerinde başlayan uygulamada, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık bizzat süt dağıtımına katıldı.

Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED)'nin katkılarıyla Her Çocuk Süt İçecek kampanyasını tüm Çankaya'ya yaymayı amaçladıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Bu projenin ilk ayağının Anneler Günü'ne denk gelmesi çok anlamlıdır. Bu proje sayesinde Çankaya'nın okul öncesi ve okul çağı çocukları olan ve alım gücü düşük evlere mutlaka süt girmesini sağlayacağız" dedi.

Bölge halkını iyi tanıyan muhtarlıklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte organize çalışma yürüttüklerini ifade eden Tanık, şöyle konuştu: "Çalışmalarımız sonucunda Çankaya'da 3 bin civarında ailenin ekonomik yönden yardıma ihtiyacı olduğunu tespit ettik, bunlardan bin 200'ü çocuklu ailelerden oluşuyor. İşte biz bu 1200 ailenin çocuklarının temel besin kaynaklarından biri olan sütten mahrum kalmamasını sağlayacağız."

Bu proje kapsamında evlere dağıtılan sütlerin Çankaya sınırları içerisinde üretilmesini de hedefledikleri müjdesini veren Tanık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kırsal alanlarda süt hayvancılığını destekleyerek bir yandan da Çankaya'yı Çankaya'nın kendi kırsalı besleyecek."

Başkan Tanık, mahalle sakinleri ve çocuklarla sohbet ederek üç bölgede süt dağıtımı yaptı.

ÇANKAYA'DA SÜT İÇEMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK
ÇANKAYA'DA SÜT İÇEMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 13:29:05
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 15:32:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?