4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Tabip yüzbaşıya röntgen davası

Metroda kadınların uygunsuz görüntülerini çektiği iddia edilen yüzbaşı M.K. hakkında 2 yıl hapis isteniyor.

Başkent'te kadınların etek altı görüntülerini çektiği iddia edilen Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli tabip yüzbaşı M.K.'nın 1 yıldan az olmamak üzere, 2 yıla kadar hapsi istendi. Geçen yıl 11 Ekim'de, Kızılay Güvenpark'ta devriye gezen iki polis memurunun yanına gelen bir kişi, M.K.'yı göstererek, kadınların etek altı görüntülerini çektiğini ileri sürdü. 

Bunun üzerine polis memurları tarafından takibe alınan M.K. metro istasyonu içinde bir ayakkabı mağazası önünde, bir kadının etek altı görüntülerini çektiği sırada gözaltına alındı. 

Kendisini asker olarak tanıtan M.K. hakkında işlem yapıldı ve dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli tabip yüzbaşı M.K. hakkındaki soruşturma dosyasını tamamladı.

Özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle M.K. hakkında 1 yıldan 2 yıla kadar hapsini istedi. Cumhuriyet Savcısı ayrıca sanığın ceza alması durumunda meslekten men edilmesini ve delillere genel ahlak açısından el konulmasını talep etti. Ankara 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanılan tabip yüzbaşı M.K. hakkındaki iddiaları reddetti. Evli olduğunu belirten M.K. "Bunlar aslı astarı olmayan iddialar" dedi. M.K., hakkında herhangi bir idari soruşturmanın da açılmadığını söyledi.
Sabah
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 07:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?