4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Tacizci galericiye 15 yıl hapis

Yusuf Z. isimli 52 yaşındaki galerici, komşusunun 12 yaşındaki kız çocuğunu soyarak kucağına oturtup taciz ettiği, taciz anını da cep telefonuna kaydettiği iddiasıyla yargılandığı mahkeme tarafından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

GEÇEN yıl 10 Mayıs’ta Ankara’nın Kazan İlçesi Gazi İlköğretim Okulu önünde bir kişinin cep telefonuyla kız öğrencilerin görüntülerini kaydettiğini fark eden ve hareketlerinden şüphelenen bir öğretmen, polise ihbarda bulundu. Okula gelen polis, Yusuf Z. adlı kişiyi sorulara kaçamak yanıtlar vermesi üzerine karakola götürdü. Yusuf Z’nin cep telefonundaki kayıtlara ulaşıldığında da çocuk tacizcisi olduğu ortaya çıktı. Kamera kayıtlarındaki iki ayrı dosyada küçük bir kızın çıplak görüntüleri ve cinsel tacize uğradığı anın görüntüleri bulununca durum savcılığa bildirilip soruşturma genişletildi.

KIZ ÇOCUĞUNA TACİZ

Polis görüntülerden yola çıkarak 12 yaşındaki D.A’ya ulaşmayı başardı. D.A. ifadesinde, Yusuf Z’nin kendisini TEDAŞ Bakımevi yanındaki ağaçlığa zorla götürdüğünü, burada soyup kucağına oturtarak tacizde bulunduğunu, çektiği görüntüleri kullanarak "Kimseye bir şey söylersen görüntüleri ailene ve arkadaşlarına izletirim" diyerek tehdit ettiğini söyledi. Psikolojisinin bozulduğu anlaşılan D.A. savcılık kanılıyla Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’ne sevk edilerek tedaviye alındı.

AFLA SALIVERİLMİŞ

Gözaltına alınan Yusuf Z’nin yapılan sorgulamasında, adam öldürme suçundan hapisteyken af ile cezaevinden salıverildiği ortaya çıktı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu olarak yargılanan Yusuf Z. karar duruşmasında suçunu itiraf ederek pişman olduğunu söyledi. Mahkeme Başkanı, Yusuf Z’nin TCK’nın, "çocukların cinsel istismarını" içeren 103/1, 2, 4,6 maddeleri gereğinde 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2007 Cumartesi 10:59:08
Güncelleme :27 Şubat 2007 Salı 09:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?