4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Taksiciler dertlerini Başbakan'a anlatacak

İzmirli taksiciler, yaşadıkları güvenlik sorunlarını aktarmak için 650 kilometre yürüyerek Ankara'ya geldi. İzmir Ticari Araç Şoförleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özdemir Yeşildağ, 10 yılda 250 meslektaşlarını kaybettiklerini belirterek, "Polis ve askerlerden sonra en çok şehit veren meslek grubuyuz" dedi. 

İzmir Ticari Araç Şoförleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, yaşadıkları sorunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek üzere 650 kilometrelik yolu yürüyerek Ankara'ya geldi. Üzerlerinde 'Yeter artık taksiciler ölmesin' yazılı tişörtler bulunan yaklaşık 15 kişilik grup, Başbakanlığın Güvenpark girişinde basın açıklaması yaptı. Dernek Başkanı Yeşildağ, can güvenliklerinin olmadığını belirterek, koruma kabinli araç istediklerini söyledi. Daha 2 gün önce Ankara'da 6 aylık çocuğu bulunan bir taksici arkadaşlarının daha öldürüldüğünü hatırlatan Yeşildağ, son 10 yıl içinde 250 meslektaşlarını kaybettiklerini ifade etti. Yeşildağ, "Asker ve polislerden sonra en çok şehit veren meslek grubuyuz" diye konuştu. 

Sosyal güvencesiz çalıştıklarını anlatan Yeşildağ, iş güvenliği istediklerini belirtti. Karsan firmasının Amerikalılar için koruma kabinli araç ürettiğine işaret eden Yeşildağ, kendilerine de bu imkanın verilmesini istedi. Taksicilerin kaliteli eğitim alması gerektiğini de dile getiren Yeşildağ, "AB'ye giriyoruz ama hala taksicilerimizin güvenliğini sağlayamadık" dedi. Yeşildağ, basın açıklamasının ardından 3 dernek üyesiyle birlikte Başbakanlığa girdi. Yeşildağ ve beraberindekiler, Başbakan Erdoğan
bulunmadığı için hazırladıkları dosyayı Müsteşarlık yetkililerine sundu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 13:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?