3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Talihsiz imama hazin veda

Mardin Mazıdağı'ndaki bir nişan töreninde gerçekleşen katliamda hayatını kaybeden imam Hacı Kazım Ozan, Beypazarı'nda toprağa verildi.

Mardin Mazıdağı Bilgi Köyü'nde gerçekleşen katliamda hayatını kaybeden 44 kişi arasında yer alan köy imamı Hacı Kazım Ozan'ın dün Beypazarı'na gelen cenazesi önce Ayvaşık Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Buradan anne Neriman Ozan başta olmak üzere ve üç kız kardeşi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bazı yakınları baygınlık geçirirken, yakınlarından burada helallik istendi. Kazım Ozan için daha sonra öğlen namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Burada baba İzzet Ozan oğlunun tabutuna sarıldı.

Tabutun üzerine imamların kullandığı sarık konuldu. Acılı babayı Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu teselli etmeye çalıştı. Cenaze namazını kıldıran Bardakoğlu, Kazım Ozan'ın Allah'ın huzuruna ak alınla çıktığını belirterek, bir vahşete şehit verildiğini kaydetti.

Bardakoğlu, "Namaz kıldırırken temiz bir kalple şehit oldu" diyerek, insanların kalplerinin katılaştığını vurguladı. Dünyanın çeşitli yerlerinde meydana gelen bu türdeki katliamlara dikkat çeken Bardakoğlu, "Bu bir cinnet, bir vahşet hali" diye
konuştu. İnsanlığın gözünün döndüğünü söyleyen Bardakoğlu, "Herkesin başını iki elinin arasına alıp düşünmesi gerekir" dedi. Kılınan cenaze namazının ardından tekbir ve dualarla Kazım Ozan'ın naaşı Beypazarı şehitliğine defnedildi. Cenaze namazına binlerce Beypazarlı katıldı.


 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 16:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?