4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Talihsiz tekvandocuya büyük ayıp!

Annesi tarafından 40 günlükken terk edilen ve babası hapiste olan 11 yaşındaki Türkiye Şampiyonu Tekvandocu Gözde Akbayır'a kimse sahip çıkmadı.

Hayatı büyük acılar içinde geçen ve babaannesi ile inşaatta çalışan dedesi tarafından zor şartlar altında bakılan Gözde Akbayır'a bir darbe de yetkililerden geldi. Zor şartlar altında Türkiye Şampiyonu olmayı başaran 11 yaşındaki Gözde'ye hiçbir yetkili sahip çıkmadı. İHA tarafından hayat hikayesi ortaya çıkartılan ve büyük ses getiren minik Gözde'ye verilen sözler tutulmadı. Haberin ardından yardım vaatlerinde bulunan birçok yetkili ise verdiği sözleri daha sonra unuttu. Antrenörü Özcan Ağırdaş ile yetkililerin kapısını çalan minik Gözde'ye, yetkililer yardım vaadinde bulunmasına rağmen bu vaatler yerine getirilmedi.

Altındağ, Keçiören, Mamak ve Yenimahalle Belediye Başkanlığı ile Tekvando Federasyonu, 'Yardım edeceğiz' demelerine rağmen verdikleri sözü tutmadı. Çocuk Esirgeme Kurumu ise, bir kez aradığı minik Gözde'yi bir daha aramayarak yalnız bıraktı. Annesinin bebekken terk ettiği, babasının hapiste olduğu ve sadece inşaat işçisi dedesinin geliriyle yaşayan Gözde, çoğu zaman maddi imkansızlıklar yüzünden babasını ziyarete bile gidemiyor. Sadece Kanuni Koleji'nin burs vererek destek olduğu minik şampiyon yetkililerden ilgi bekliyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 11:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?