3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Tanık'tan Gökçek'e yemek daveti

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve 16 belediye başkanını 6 Ağustos'ta vereceği yemeğe davet ederek, "Sayın Ankara Belediye Başkanımızı yemeğimize davet ettim, kendisi ile Akay Kavşağı konusunda çözüme hazırız" dedi.

Ankara 12 .İdare Mahkemesinin Akay Kavşağı'nın kapatılmasına ilişkin uygulamayı durdurması üzerine Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, basın mensupları ile bir araya geldi. Tanık, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile uzlaşma içinde olacakları vurgusunu yaparak, Gökçek'i 6 Ağustos'ta vereceği yemeğe davet etti.

Tanık, Gökçek'i yemeğe beklediğini belirterek, katılması halinde Ankara Belediyesi ve Çankaya Belediyesi arasında problemleri yemekte çözmek için hazır olduklarını dile getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne Akay Kavşağı'nın Çankaya Belediyesi tarafından kapatıldığı yönünde billboard ve afişlerle reklam yapması nedeniyle dava açtıklarını hatırlatan Tanık, "Çankaya Belediyesi'nin sorumlu tutulması nedeniyle Ankara'ya yapılan billboard ve afişler için mahkeme 29.07.2009 tarihinde Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hukuk dışı uygulamalar nedeniyle davayı kazandık. Asliye hukuk mahkemesi haksız suçlamalar içeren pankartların kaldırılması için karar almıştır. Daha önce idare mahkemesince
kesinleşmiş karar eğer Danıştay tarafından yürütmesi durdurulmazsa ve Danıştay tarafından iptal edilmezse bu kez Ankaralı, ne tür çözüm için ne yapacağı konusunda kaygı içindedir. Büyükşehir Belediye Başkanı 4 kez kaybettiği davayı 5. kez kesin olarak kaybetmek üzereyken Ankara'nın ulaşım ana planı ile ilgili kalıcı çözümler üretmelidir. Bunu üretmediğiniz takdirde Ankara'nın ulaşacağı zorlukları başınızın çaresine bakın imkanı ortadan kalkmıştır" dedi.

Tanık, Büyükşehir Belediyesi'nin Çankaya Belediyesi ile iletişim ve çığlıklarını talep vermek zorunda olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu kanun Büyükşehir Belediyesi'nin, birbirimizi anlamak zorundayız. 15 yıldır politikalar sonucu Çankaya Belediyesi çöküntü haline gelmiştir. Kötü ulaşım politikası kavşaklardır. Uzlaşma sağlanarak çözüm üretilecekse yargıya niye gidilsin? Mesela Büyükşehir Belediyesi Kolej'e teneke pano koydu. Bu pano beni utandırıyor. Büyükşehir Belediyesi'nden rica ediyorum. 'Seni babama, anneme şikayet ederim' deme. Şikayetçi olma, şikayet panoları asmak Büyükşehir Belediyesi'ne yakışmıyor. Zamanı iyi değerlendirmeye ihtiyaç var. 'Akay Kavşağı kapatılmasın' diye 12. İdare Mahkemesi'ne dava açan Avukat Sedat Vural kötü adam mıdır? Kendince hukuku geçerli kılmaya çalışan bir Ankaralıdır".

Çankaya Belediye Başkanı Tanık, Akay Kavşağı'nda nasıl bir çözüm üretileceği konusunda ilgili kararı idarenin kendisinin çıkarması gerektiğini belirterek, avukat Vural'ın aldığı kararın yürütmenin durdurulması kararı olduğunu kaydetti. Tanık,"Akay Kavşağı'nda 2 süreç var; birincisi idare mahkemesine karşı Danıştay'ın açtığı temyiz davasıdır. Danıştay karar için zaman alırsa 12. İdare Mahkemesi Belediye'nin savunmasını aldıktan sonra kapatır. İdari mahkemenin aldığı karar kesinleşmiş bir karardır.Yürütmenin durdurulması çabuk çıkarsa Danıştay aykırılıkları giderme çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi yapması gerekir" dedi.

'Akay Kavşağı ile ilgili bir planınız var mı?' sorusu üzerine Tanık, "Ben göreve başlayalı 3.5 ay oldu. Kentin ana ulaşım planını Büyükşehir Belediyesi belirler. Hazırlıklar ivedilikle yapılabilir. Büyükşehir Belediyesi'nin kent için toplu taşımacılığa ağırlık vermesi gerekir" şeklinde cevap verdi.

'Akay Kavşağı'nın davasından vazgeçecek misiniz? şeklindeki soruya Tanık, "Bu karar idare mahkemesinin aldığı kesinleşmiş bir karardır. Çankaya sınırlarına yapılan bu kavşaklar Çankaya Belediyesi'ni eziyor.Hayatımızı olumsuz etkiliyor. Büyükşehir Belediyesi dava açmamızı gereken kavşaklar yapmasın. Biz hep kazanıyoruz. Mesela Sıhhiye katlı otopark Büyükşehir Belediyesi'nden bize geçti. Ancak, burada bulunan sokakta çalışan çocuklar merkezinin tabelasını indirmedik. 'Bu davadan vazgeçin' polemiği, siyasi bir polemiktir. Ankara'da 17 gün iş yapmak yerine siyasi polemiğin kurbanı olduk. Kavşaklar ve Ankara'nın ulaşım planı düzelsin, bunu yapan gücün sahibi Büyükşehir Belediyesidir" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 15:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?