3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Tapuda rüşvetin fotoromanı

Ankara'nın Sincan ilçesinde Tapu Müdürlüğü'ne 'rüşvet' iddiasıyla düzenlenen 17 kişinin gözaltına alındığı 'Parsel 2' operasyonunda polis 1 ay boyunca gizli kamera ile tapu dairesini takip etti.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, Sincan Tapu Sicil Müdürlüğü görevlilerinin tapu işlemleri sırasında vatandaşlardan yapacakları işlem karşılığında rüşvet aldıkları, özellikle emlakçılar ile devamlı irtibatlı oldukları, emlakçıların ve müteahhitlerinin işlerini rüşvet karşılığında takip ettikleri bilgileri elde edildi.

3 ay süren takibin ardından Sincan Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda 'Parsel 2' adlı operasyon düzenlendi. Zanlıların, maddi menfaat elde etmek maksadıyla örgütsel bir yapı içerisinde hareket ederek özellikle arsa, tarla ve konut alım satım işlemlerinde emlakçıların işlerini takip ettikleri, takip ettikleri bu işler karşılığında rüşvet aldıkları tespit edildi.

Zanlıların, arsa satacak kişilerin durumlarından faydalanarak irtibatlı oldukları alıcının lehine hareket etmek suretiyle satılacak arsa miktarından fazlasını satıcının bilgisi olmadan alıcı adına tescil ettikleri ve bu şekilde rüşvet karşılığında hileli satış işlemleri yaptıkları anlaşıldı. Yapılan çalışmalarda, zanlıların Tapu Müdürlüğü'nde yapılan işlemler karşılığında alınan rüşvet paralarını kendi aralarında paylaştıkları belirlendi.

Şüphelilerin ayrıca, irtibatlı oldukları kişilere, başka kişiler adına Tapu Sicil Müdürlüğü'nde kayıtlı gizli kalması gereken arsa, tarla ve konut bilgilerini usulsüz olarak menfaat karşılığında bildirdikleri de iddialar arasında yer aldı.

Şebekenin ayrıca, Sincan Tapu Sicil Müdürlüğü'ne işlem yaptırmaya gelen vatandaşların işlemlerini yavaşlatarak para vermeye mecbur bırakıldıkları belirlendi.

MÜDÜR KAMERAYI FARK ETTİ!

Tapu çalışanlarının kendi aralarında da birbirlerinin işlerin yaparken 'para' aldıkları iddialar arasında yer aldı.Operasyonda Sincan Tapu Müdürü M.Ç., H.İ., N.Y., E.S., Z.S., Y.D., M.C., D.A., N.İ., H.Y., İ.E., B.G., Ş.A., Z.P., M.K., N.B., A.A., İ.U. ve İ.D. "TCK 220 maddesi kapsamında kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde haksız kazanç elde etmek ve rüşvet almak-vermek" suçlamasıyla gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda suça konu olan bol miktarda doküman ele geçirildi.

Polis, tapu dairesindeki, lambalara, tuvalet aynalarının arkasına, gizli kameralar yerleştirildi. Kameralar 1 ay boyunca 'rüşvet' iddialarını saniye saniye görüntüledi. Tapu Müdürü Mevlüt Ç. odasının tavanındaki gizli kamerayı fark etti. Diğer çalınlarlarla bir araya gelen Mevlüt Ç. 'Odamda gizli kamera var, ne yapalım" diye görüş alışverişinde bulundu. Kameraların yönelri boş masalara çevrildi. Şüpheliler kameraları farketmelerin ardından 'rüşvet' almadıkları tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 20:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?