3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Taraftar liderleri birleşmeye ne diyor?

Ankaragücü taraftar liderleri, son günlerde sıkça konuşulan Ankaragücü ile Ankaraspor'un birleşmesi konusuyla ilgili görüşlerini açıkladı.

Ankaragücü ile Ankaraspor arasında gelecek sezon için düşünülen birleşme kararının yankıları sürüyor. Birçok kesim konuyla ilgili değişik görüşler bildirirken Ankaragücü taraftar liderleri de birleşmeye nasıl yaklaştıklarını ifade etti.

Ağırlıklı olarak Ankara'daki sportif gelişmelerle ilgili yayın yapan www.sporyolu.com adlı internet sitesi, Ankaragücü taraftar liderlerine birleşme dedikodularını sordu. Taraftar liderlerinin tamamı birleşmeye sıcak bakarken, bu oluşumun mevcut başkan Cengiz Topel Yıldırım'ın başkanlığı altında olması gerektiğini belirtiyor. Sarı-lacivertli taraftarlar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yönetimde söz sahibi olmasına ve ekonomik destek sağlayacak olmasının sevindirici bir gelişme olacağının altını çiziyor. Taraftar liderleri, Melih Gökçek-Cengiz Topel Yıldırım işbirliğiyle 100. yılda zirveye oynayacak bir takım izlemek istediklerini vurguluyor.

Taraftar liderlerinin görüşleri şu şekilde:
"(Anti-X), Başkan Hakan Toka, Başkan Yardımcısı Murat Kaya: Birleşme dedikoduları herkesin kafasını karıştırıyor. Ortada iki kulüp ile birçok çalışan ve sporcu var. Bu insanlara haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Bu kulüplere emek verenler de olaylar netleşmediği için üzülüyor. Neyin nasıl olacağı bir an evvel netleşmeli. Ankaragücü'nün gelecekle ilgili ihtiyaçları ortada. Bunların olabilmesi için bir kaynak ve desteğe ihtiyacı olduğu düşünüyoruz Fakat bunun saygı, sevgi ve nezaket kuralları çerçevesinde gerçekleştirmek gerekiyor. Ankaragücü'nde kısa dönem içinde ekibiyle birlikte yüreğini ortaya koyan, takımı adeta ayağa kaldıran, herkesin sevgisini kazanmış Cengiz Topel Yıldırım gerçeği var. Buna saygı duyulmasını istiyoruz. Cengiz Topel Yıldırım'ın onay verdiği projeye biz de onay veriyoruz. Tek isteğimiz Ankaragücü'nün daha iyi yerlere gelmesi ve şehri kucaklamasıdır. Bunun için belirlenecek kriterlerin de başkanımıza saygı duyulacak yapıda olması gerekmektedir. Unutulmasın ki, Ankaragücü bu şehrin en büyük manevi değerlerinden biridir. Herkesi artık üzerine düşeni yerine getirmelidir. Olaylar kişiselleştirilmeden ortak noktada buluşulmalıdır. Konuların artık netleşmesi gerekmektedir. Çünkü önümüzde transfer dönemi var. Ahmet Gökçek'in Ankaragücü sevgisine de saygı duyuyoruz. Cengiz Topel Yıldırım'ın başkan ve Ahmet Gökçek'in başkan vekili olduğu bir formülün şu an içinde bulunduğumuz geçiş döneminde en uygunu olduğunu düşünüyoruz. Olmuyorsa da zaten Ankaragücü'nün şu anda herkesin sevgisini kazanmış ve
başarıya odaklanmış bir başkanı olduğunun unutulmamasını istiyoruz.

(Gecekondu), Koray Akdoğan, Ali İmdat: Ankaragücü'nün şu anda bir başkanı vardır o da Cengiz Topel Yıldırım'dır. Zor bir dönemde ateşten gömlek giyerek başarılı olmuştur. Birleşme olacaksa bunun başkanı Cengiz Topel Yıldırım olmalıdır. Ahmet Gökçek, yeni oluşumda başkan vekili olabilir. Melih Gökçek'e de Ankaragücü'ne girme kapısı açılır. İki taraftan da 10'ar kişi yönetici olur. 100. yılda Ankara'ya yakışır bir takım kurulur.

(Tunalı - Sağ Kapalı), Fatih Öney: Son yıllarda olduğu gibi sürekli kümeye düşmeye oynayan bir takım artık istemiyoruz. Bizim için çok önemli olan 100. yılımıza giriyoruz. 100. yıla yakışan bir kadronun oluşturulmasını istiyoruz. Cemal Aydın döneminde 11 sene düşmeye oynayan bir takım izledik. Birleşmeye sıcak bakıyoruz. Başkanlım konusuna ise yetkililer kendi aralarında karar verir. Biz, Ankaragücü'nün için ne hayırlısı olacaksa onun yanındayız. Bu birleşmenin Ankaragücü'ne büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bu birleşme olmalı. Sivasspor'un yakaladığı başarıyı neden biz de yakalamayalım? Melih Gökçek'in ekonomik destek sağlamasına sıcak bakıyoruz.

(Gençgüçlüler), Kemal Sepetçi: Cengiz Topel Yıldırım başkanlığında her şeye varız. Cengiz Topel Yıldırım, en zor dönemde elini taşının altına soktu. Melih Gökçek'in desteğine her zaman varız. Bir oluşum olacaksa bunun başkanı Cengiz Topel Yıldırım olmalıdır. Cengiz Topel Yıldırım başkanlığında her türlü oluşuma desteğimizi veririz.

(Sol Kapalı): Ferhat Yeşilçimen: Ankaragücü'nün yararına olacak her türlü oluşuma açığız. İsimler çok önemli değil. Önemli olan 100. yılda başarıya ulaşacak bir takımın kurulması. Yeni yönetimimizden de çok memnunuz. Cengiz Topel Yıldırım'ı çok seviyoruz. Taraftarın içinden gelen ve Ankaragücü'nü çok seven birisi. Ahmet Gökçek'i de seviyoruz ama tam olarak tanımıyoruz. Şu anda isimlerin çok önemi yok. Ankaragücü'nün başarısı önemli. Bu başarı için kim gelirse gelsin desteklemeye hazırız."

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?