4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Tarihi eser kaçakçısı yakalandı

Ankara'da, mali polisin gerçekleştirdiği 2 ayrı operasyonda “tarihi eser kaçakçılığı” yaptıkları belirtilen 1 kişi ile cep telefonlarını klonlayarak sattıkları tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı.


Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, çok sayıda tarihi eseri Güney Doğu Anadolu'dan getirip Ankara'da satmaya çalışan bir kişi olduğunu belirlediler.

Selahattin A. adındaki şüpheli ile alıcı gibi davranarak irtibata geçen mali polis, pazarlık sırasında söz konusu eserleri görmek istediler. Eserleri gördükten sonra kimliklerini açıklayan mali polis Selahattin A.'yı gözaltına aldı.

Operasyonda, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu sanılan 8'i altın 4'ü gümüş 12 sikke ile değişik ebadlarda hayvan figürlerinin yer aldığı 12 bronz heykel ele geçirildi.

Emniyette ifadesi alınan Selahattin A. adliyeye sevk edildi.

TELEFON KLONCULARINA SUÇÜSTÜ

Mali Büro Amirliği ekiplerinin gerçekleştirdiği bir diğer operasyonda ise Ankara dışından getirdiği kaçak cep telefonlarını piyasaya sürmeye çalıştığı belirlenen Doğan D. gözaltına alındı.

Doğan D'nin Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinin ardından çalışmalarını sürdüren ekipler, kaçak cep telefonlarını klonlayarak yasal hale getirdikleri belirtilen Aydemir T., Kadir E. ve Sinan A. ile telefonları iş yerlerinde piyasaya sürdükleri tespit edilen Savaş A., Ünsal B., Ali B., İsa A., Levent K. ve Burhan S.'yi gözaltına aldılar.

Bu kişilerle birlikte değişik marka ve modellerde faturasız ve belgesiz 22 adet cep telefonu ile cihazların klonlanmasında kullanıldığı tespit edilen 7 bilgisayar ve aparatları ele geçirildi.

Emniyette sorgulanan zanlılar hakkında Kaçakçılıkla Mücadele ve Telsiz Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapıldı.


AA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 13:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?