3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Tarkan: Hasankeyf korumaya alınmalı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ziyaret eden ünlü pop müzik şarkıcısı Tarkan Tevetoğlu, Hasankeyf'in UNESCO kriterlerini taşıdığını belirterek korumaya alınmasını istedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şarkıcı Tarkan ile Güven Erken başkanlığındaki Doğa Derneği üyelerini makamında kabul etti.

Doğa Derneği'nin hazırladığı ve Tarkan'ın Bakan Günay'a sunduğu raporda Hasankeyf'in UNESCO dünya mirası olarak korunacak eserler kriterlerini taşıdığı ve korunması gerektiği anlatılıyor. Hasankeyf'in baraj suları altında kalmasını engellemek isteyen heyete Bakan Günay, "Türkiye hem gelişmişliğini sağlayacak hem de doğasını koruyacak" yanıtını verdi ve UNESCO listesinde 900  sit alanı olduğunu 18 adaya 5 yeni yer daha eklendiğini anlattı.

Tarkan ve dernek üyeleri de "ve inşallah Hasankeyf" diyerek bu bölgenin önemine işaret etti. Bakan Günay da cevaben " ve dilerim Hasankeyf" dedi. "Bizzat Hasankeyf'i ziyaret ettiğim için çok etkilendim. UNESCO kriterlerinin dokuzuna uyduğunu öğrenince bir görüşelim istedim" diyen Tarkan'a diğer dernek üyeleri de "İnşallah Hasankeyf'i kurtaracağız" diye eşlik etti. Tarkan Günay'ı birlikte Hasankeyf'e gitmeye davet ederek, "Haftaya gidiyoruz, buyurun bizimle gelin bakanım" dedi.

Görüşme sırasında Tarkan hayranları da şarkıcıyla fotoğraf çektirmek ve imza almak için büyük ilgi gösterdi. Tarkan çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada Hasankeyf'in mutlaka korunması gereken bir doğa ve kültür mirası olduğunun altını çizdi ve bu konuda duyarlılığı arttırmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:30:36
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 21:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?