4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Taş ocağında silahlar patladı

Ankara'nın Polatlı İlçesi'ne bağlı Temelli Beldesi'nin Ücret Köyü'nde bir yılı aşkın süredir yaşanan taş ocağı krizi nedeniyle, bugün silahlar patladı. Jandarma köyde geniş güvenlik önlemi alırken, halen gerginliğin sürdüğü bildirildi

Temelli Beldesi’ne bağlı Ücret Mahallesi’nde, Karabela şirketi tarafından açılmak istenen taş ocağı bir yıldır köylülerle firma arasında adeta krize dönüştü. 2006 yılında makina ekipmanları ile bölgeye gelen firma, karşılarında köylüleri bulunca yine silahlı çatışma yaşandı ve olay adliyeye yansıdı. Bugün de yine firma görevlileriyle, kendilerini engellemek isteyen köylüler arasında kavga çıktığı ve silahların patladığı belirtildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı, ancak bölgede gerginliğin sürdüğü kaydedildi. Köylüler, taş ocağının açılacağı bölgenin su yatağı ve mera olduğunu belirterek, geçim kaynakları olan tarım ve hayvancılığın yok olacağını öne sürdü. Bunun için firmayı sahaya sokmayan köylüler yargı yoluna gitti. 

Bir süre önce de Ankara Valisi Kemal Önal başkanlığında yapılan bir toplantıda konu masaya yatırıldı. Polatlı Kaymakamı Hüseyin Eker, Temelli Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu, Polatlı Jandarma Komutanı Hacı Mehmet İnce ve diğer ilgili birimlerin yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Devlet Su İşleri’nin raporunun beklenmesine karar verildi. Raporun, bölgenin su yatağı olduğu şeklinde çıkması halinde, taş ocağının açılmasına izin verilmeyeceği belirtildi.


Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 16:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?