4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Taşar siyaseti buluşturdu

Afyonkarahisar'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden eski bakan Mustafa Taşar, toprağa verildi.

Taşar için Kocatepe Camii'nde düzenlenen tören sırasında aynı kazada yaralanan eşi Gülderen Taşar avluda bir araçta bekledi.

Mustafa Taşar'ın Burdur'da vatani görevini yapan oğlu Emre Taşar, amcası Namık Taşar ve kuzenleriyle taziyeleri kabul etti. Kocatepe Camii'nde törende eski ve yeni çok sayıda politikacı bir araya geldi.

Törene katılanlar arasında, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin ile eski başbakanlar Mesut Yılmaz ve Yıldırım Akbulut, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe yer aldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan ile aralarında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, ANAVATAN Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük'ün de bulunduğu çok sayıda siyasetçi de törene katıldı.

Törende, aralarında Hasan Celal Güzel, Cumhur Ersümer, İstemihan Talay, Cengiz Altınkaya ve Hikmet Sami Türk'ün de bulunduğu bazı eski bakanlar ve milletvekilleri de yer aldı.

Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Bengi, Türk-iş Genel Başkanı Salih Kılıç, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün de törene katıldı.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz bazı eski miletvekili eşleriyle birlikte taziyelerini ilettiği Emre Taşar'ı teselli etmeye çalıştı.

Taşar'ın üzerinde Türk bayrağı bulunan tabutu, cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na götürülürken, oğlu Emre Taşar cenaze aracının önünde oturdu.

Gülderen Taşar da bir doktorun kendisine eşlik ettiği araçla mezarlığa geldi. Defin sırasında Emre Taşar ile Mesut Yılmaz ilk olarak mezara birer avuç toprak attılar. Taşar'ın memleketi Gaziantep'ten getirilen toprak da mezara atıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Mesut Yılmaz, Taşar'ın toprağa verilmesinden sonra mezarın hemen yakınında araç içinde bekleyen Gülderen Taşar'a taziyelerini ilettiler.

Taşar siyaseti buluşturdu

Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden eski bakanlardan ve ANAP’ın kurucularından Mustafa Taşar’ın TBMM’deki cenaze töreni kırgın, küskün, eski ve yeni siyasetçileri buluşturdu.

Renkli kişiliği, siyasete kazandırdığı yeniliklerle bir döneme damgasını vuran Taşar’ın cenaze törenine ilgi oldukça yoğundu.

Katılımın oldukça yoğun olduğu törene; 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Meclis Başkanları Mustafa Kalemli, Ömer İzgi, Eski Başbakan ve eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, eski Başbakan Yıldırım Akbulut, CHP Lideri Deniz Baykal, DYP ve MHP genel başkanları Mehmet Ağar, Devlet Bahçeli, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, partilerden çok sayıda eski bakan ve milletvekili, TBMM başkanvekilleri İsmail Alptekin, Sadık Yakut, Meclis İdare Amirleri, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Kültür Ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Törende Taşar Ailesinden asker olan oğlu Emre Taşar, kardeşi Namık Taşar hazır bulundu.

YILMAZ’A DEMİREL VE AĞAR SARILDI, MUMCU TOKALAŞTI

Uzun bir aradan sonra eski siyasileri buluşturan törende gözler Mesut Yılmaz ve Erkan Mumcu üzerinde yoğunlaştı. Erkan Mumcu törene Yılmaz’dan sonra geldi. Mumcu, Yılmaz’la tokalaştı, birkaç saniye süren konuşmanın ardından AKP’li bakanların yanına geçmeyi tercih etti.

Demirel ve Ağar ise Yılmaz’a oldukça samimi davrandılar. Demirel ve Ağar, Yılmaz’a sarılarak başsağlığı dilediler. Deniz Baykal törene en son gelenlerden oldu. Neredeyse protokolün önünde yer alan eski ve yeni siyasilerle tek tek tokalaştı.

DEMİREL-BAYKAL SOHBETİ

Demirel ve Deniz Baykal’ın bir süre sohbet etmeleri dikkat çekti. Demirel’le sohbet etmek isteyen MHP Genel Başkanı Bahçeli ise aşırı kalabalıktan fırsat bulmayarak Demirel’in yanına gidemedi. DYP’li eski milletvekili ve bakanlar ise Demirel’in etrafında neredeyse bir çember oluşturdular.

ESKİ LİDERE ÖZLEM

Bu arada ANAP’ta uzun süre bakanlık ve milletvekilliği yapmış bakanlar Cemil Çiçek, Murat Başesgioğlu, Abdülkadir Aksu’yla Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Mesut Yılmaz’a sarılarak taziyede bulundular. Uzun bir süre Yılmaz’la sohbet eden bakanların da oldukça üzgün oldukları gözlendi.

ERDOĞAN VE ARINÇ YOKTU

Bu arada Taşar’ın cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da olması nedeniyle katılamazken, TBMM Başkanı Bülent Arınç da törende yoktu. 

Taşar'ın ailesinin sağlık durumu

Mustafa Taşar'ın kullandığı arabada olan eşi Gülderen ve yeğeni Efe Taşar'ın sağlık durumlarının iyi olduğunu, kızı Gonca'nın ise beyin travması nedeniyle solunum cihazına bağlı olarak uyutulduğunu açıklandı.

Gonca Taşar'ın durumunu ciddi olduğunu ve yoğun bakımda tutulduğunu bildiren doktorlar, ''Kalçasında, kaburga kemiklerinde ve göğsünde kırıklar var. En ciddisi beyin travması... Şuuru tam açık değil. Solunum desteğine ihtiyaç var'' dedi.

Anavatan Partisi'nin kurucularındandı

1951 yılında Gaziantep'te doğan Taşar, Anavatan Partisi'nin kurucularındandı.

Taşar, 17’nci Dönem Gaziantep Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Bir süre ANAP Genel Başkan Danışmanlığı da yapan Taşar, 47 ve 48’inci hükümetlerde devlet bakanı olarak görev aldı.

Mustafa Taşar, Çevre Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.
aa
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 13:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?