5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Taşınmaya Karşı Platformu

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, hükümetin, Merkez Bankası, Halk Bankası, Ziraat Bankası, BDDK, SPK gibi kuruluşların merkezlerinin İstanbul'a taşınması girişimine karşı bir "Ankara Platformu" kurulması gerektiğini bildirdi. Çağlayan, bu kuruluşların İstanbul'a taşınmasının ekonomik anlamda hiç bir getirisinin olmayacağına ileri sürerek "Bu işler benim kanıma dokunuyor" dedi. 

Çağlayan ASO Meclisinin ağustos ayı toplantısında yaptığı konuşmada, Ankara'da bulunan Merkez Bankası, diğer bankalar, SPK, BDDK gibi kuruluşların İstanbul'a taşınmak istenmesine karşı ASO'nun önderliğinde başta Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Ticaret Borsası (ATB), sivil toplum kuruluşları, Ankara milletvekilleri olmak üzere geniş bir katılımla bir Ankara Platformu kurulması gerektiğini açıkladı.
Çağlayan, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın Halk Bankası, Ziraat Bankası hatta Merkez Bankası'nın da İstanbul'a taşınacağını açıkladığını hatırlatarak, "E kardeşim satıyorsan niye taşıyorsun? Bırak alan taşısın, bu onun sorumluluğunda" dedi. Çağlayan, Ankara'dan Şekerbank, İş Bankası, TMSF'nin gittiğini hatırlatarak, "Halk Bankası gitsin... Ziraat Bankası niye? Herhalde bundan sonra İstanbul tarım kenti olacak. Başka türlü Ziraat Bankası niye gitsin İstanbul'a" değerlendirmesini yaptı. 

"Taşınmanın ekonomiye getireceği fayda nedir" sorusunu soran Çağlayan, "Merkez Bankası taşındığında faizler de indirim mi sağlayacak? Döviz kurunu mu dengeye getirecek" dedi. Ankara'dan sökülen her bir parçanın Ankara ekonomisinden kopartılan parça olduğunu vurgulayan Çağlayan, Ankaralı esnafın bu bütünden yararlandığını belirtti. 

"HATTA YETMEDİ BAŞKANT İSTANBUL OLSUN" 

Çağlayan, "Bunların merkezi Ankara'da olmak durumundadır. O zaman Hazine Bakanlığı'nı da götürelim, Maliye'yi de götürelim. ne varsa İstanbul'a götürelim. Hatta yetmedi Başkent İstanbul olsun" diye konuştu. 

MİLLETVEKİLLERİNDEN HESAP SORARIM 

Çağlayan, milletvekillerinin görevinin sadece seçim zamanı gidip oy toplamak olmadığını hatırlatarak, "ASO Başkanı olarak Ankara milletvekillerine döneminde Ankara'dan koparılan taşların neler olduğunu ve neden bunların taşınmalarını engellemediklerinin" hesabını soracağını kaydetti. 

Bir Ankara Platformu'nun oluşturulması gerektiğini yineleyen Çağlayan, "Biz burada doğduk, burada yaşıyoruz, fabrikalarımız burada. Buradan ekmek yiyoruz. Böylesi bir ortamda platform kurulmasını öneriyorum" dedi. Çağlayan, "Benim kanıma dokunuyor bu işler. Bunların ekonomik bir faydası olmayacağını düşünüyorum, ciddi anlamda götürüsü olacaktır" değerlendirmesini yaparak, "Merkez Bankası'nın eğer yer problemi varsa, organize sanayi bölgesinden yer verelim" önerisini getirdi.

ANKA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 12:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?