3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Tatlıcılara bayram denetimi

Yenimahalle Belediyesi zabıta ve sağlık ekipleri, tatlıcılara baskın yaptı.

Yenimahalle Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi şeker ve baklava üretimi yapan gıda imalathanelerine yönelik denetim yaptı. Vatandaşın sağlığı ile oynayan bazı imalatçılara ceza yağdırılırken, bazı imalatçıların da iş yerleri kapatılarak faaliyetleri durduruldu.

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban da denetim faaliyetlerine zabıta ekipleri ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte katıldı. Balaban ve ekipler, imalathanelerde ruhsat, vergi levhası, hijyenik-üretim konularında incelemelerde bulundu. Ekipler, bazı imalathanelerde gördükleri sağlıksız ve kirli manzara karşısında şaşkına döndü.

Balaban, vatandaşın sağlığının her şeyden önce geldiğini belirterek, uygunsuz koşullarda üretim yaparak bayram öncesi rant sağlayanlara göz yummayacaklarını söyledi. Denetimlerin bayram süresince ve sonrasında da hız kesmeden devam edeceğini kaydeden Balaban, "Bayramı fırsat bilerek sağlıksız koşullarda üretim yapanlara göz yummamız mümkün değil. Yenimahalleli halkın sağlığı her şeyden önce gelir" açıklamasını yaptı.

GERSAN Sanayi Sitesi'nde yer alan baklavaları ile meşhur bir imalathaneyi gezen Balaban ve belediye ekipleri, gördükleri manzara karşısında şaşkınlığa uğradı. İmalathaneyi en ince detaylarına kadar inceleyen Balaban, hijyen koşullarına uyulmaması, tarihi geçmiş malzemelerin kullanılması ve baklavaların açıkta bekletildiğinin belirlenmesi üzerine imalathanenin kapatılması ve baklava ve hammaddelerinin imha edilmesi için gerekli işlemlerin başlatılması talimatını verdi.

İmalatçıların ve gıda maddesi satan esnafın uyması gereken koşulların yasalarla belirlendiğinin altını çizen Balaban, "Vatandaşın sağlığı bu kadar ucuz değil. Biz halkın sağlığından da kendimizi sorumlu tutuyoruz. Yenimahalle esnaf sayısı olduğu kadar gıda üreticisi sayısı bakımından da yoğun bir ilçe. Vatandaşlarımızın sağlıklı ortamlarda, yasal prosedürlere uygun üretilmiş gıdaları alabilmesinden de biz sorumluyuz. Bu sorumluluk bizim omuzlarımızdayken ne biz rahat olabiliriz ne de uygunsuz koşullarda üretim yapanlar. Ya imalatçılar bu kurallara uyacak ya da Yenimahalle'de üretime devam etmeyecek" dedi.

Balaban daha sonra gittiği ATİSAN Sanayi Sitesi'nde unlu mamuller üreten bir imalathaneyi denetledi. Balaban, burada yaptığı incelemelerin ardından hijyenik ortamda yapılan üretimden dolayı firma yetkililerini tebrik etti. Balaban, gıda üretiminin çok büyük bir hassasiyet gerektirdiğini söyleyerek, "İmalatçılar gıda üretirken çocuklarına da yedirip yediremeyeceklerini düşünsünler. Sağlıklı koşullarda üretim yapmak vatandaşlık borcudur" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 19:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?