3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

TBMM Genel Kurulu mesaide

TBMM Genel Kurulu bu hafta fazla mesai yapacak. Gece saat 24.00'de kadar çalışacak Meclis Genel Kurulu'nda kredi garanti kurumlarına Hazine'den 1 milyar TL'ye kadar kaynak aktarılmasına ilişkin tasarı da görüşülecek.

AK Parti grubunun geçen hafta verdiği ve Genel Kurul'da kabul edilen öneri doğrultusunda Genel Kurul bu hafta salı günü 15.00-24.00, çarşamba ve perşembe günleri 13.00-24.00 ve cuma günü 14.00-24.00 saatleri arasında çalışacak.

Genel Kurul'da görüşmelerine geçen hafta başlanan Gelir Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak. KOBİ'lerin birleşmesini teşvik amacıyla hazırlanan ve birleşen KOBİ'lere 3 yıl boyunca yüzde 75'e kadar kurumlar vergisi indirimi öngören tasarının bu hafta yasalaşması bekleniyor.

Genel Kurul'da bu hafta ayrıca kredi garanti kuruluşlarına Hazine tarafından 1 milyar TL'ye kadar kaynak aktarılmasını öngören tasarı ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Kurulmasına ilişkin Kanun Tasarısı'nın ele alınması bekleniyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, çarşamba günü yapacağı toplantıda Bütçe Kanunlarında yer alan bazı hükümlerin ilgili kanunlara taşınmasına ilişkin tasarıyı masaya yatıracak. TBMM Adalet Komisyonu ise perşembe günü Çek Yasa Tasarısı'nı görüşecek.

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, yarın yapacağı toplantıda mühendis Necmettin Güneş ve Best Havayolları Kaptan Pilotu Fevzi Altunbulak'ı dinleyecek ve teknik bilgi alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 10:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?