5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

TBMM Genel Kurulu'nda IMF tartışması

TBMM Genel Kurulunda, Anavatan Partisi Grup Başkanvekili ve Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş'ın, Hükümetin IMF politikalarını eleştirmesi üzerine tartışma çıktı.

Sarıbaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları genel müdürlükleri, Gümrük ile Dış Ticaret müsteşarlıkları ve İhracatı Geliştirme Etüd Merkezinin, 2007 bütçeleri üzerinde görüşlerini bildirdi.

İktidar partisine mensup milletvekillerinin kürsüden doğruları söylemediğini savunan Sarıbaş, Hükümetin, Türkiye'ye cebini doldurmaya gelen yabancı sermayenin esiri olduğunu ileri sürerek, "IMF politikasıyla bu milletin ümüğüne bastınız, soyup sağana çeviren sistemin bekçisi oldunuz" dedi.

Anavatan Partisi döneminde de IMF'nin Türkiye'de görev yaptığını belirten AK Parti'lilere ise Sarıbaş, "Özal geldiği gün, IMF gitmişti. IMF Özal'ın panzehiriydi" yanıtını verdi.

Sarıbaş, IMF'ye niyet mektupları verildiğini belirterek, "IMF'ye verilen niyet, millete verilen diyet mektubu" dedi.

Sarıbaş, AK Parti milletvekillerinin, "Borsayı kapatalım mı?" diye laf atması üzerine, "Borsa yükseldi diye eteklerinize zil takıp oynamayın. Borsadan bu millete verilen bir şey yok" dedi.

AK Parti milletvekillerine, "IMF politikası sömürü politikası mı değil mi?" diye soran Sarıbaş, "Gelin kovalım IMF'yi... IMF'den memnunsanız, hayırlı uğurlu olsun, güle güle bağrınıza basın. Coni'lerle beraber, büyük sermayenin yanında yolunuza devam edin" diyen Sarıbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" sözünü eleştirdi. Sarıbaş, "Arkanıza dönüp bakıyor musunuz, kimlerle yürüyorsunuz. Borsacılarla, rantçılarla, bu ülkeyi soyanlarla yürüyorsunuz. İthalattan para kazanan mutlu azınlıkla yürüyorsunuz" diye konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Sarıbaş'ın üslubunu eleştirerek, "İnsanlar söylerken, doğruyu söylemeli, emanete ihanet etmemeli, verdiği sözü yerine getirmelidir. Kendine ihanet eden, partisine ihanet eden, milletine de ihanet eder. Türkiye'ye 3 kez kriz yaşatan da sizin döneminizdi. Bunu, millete söylüyorum" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2006 Pazar 17:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?