3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

TBMM önünde oturma eylemi

Barış Meclisi Sözcüsü Cengiz Güleç, İsrail'i saldırgan politikalarından vazgeçirmek için Türkiye'nin İsrail'deki büyükelçisini çekmesi ve İsrail ile başta askeri olmak üzere tüm anlaşmaların feshedilmesi gerektiğini söyledi.

Aralarında DTP Eşbaşkanı Emine Ayna ve bazı DTP milletvekillerinin de bulunduğu Barış Meclisi, TBMM'nin Çankaya Kapısı önünde İsrail'in kınama eylemi düzenledi. Grup adına bir basın açıklaması yapan Barış Meclisi Sözcüsü Cengiz Güleç, Gazze'de sivillere yönelik saldırıların ortaya çıkarttığı insanlık ayıbı karşısında sadece kınama duygularını paylaşmanın doğru olmadığını söyledi.

Güleç, İsrail ile Türkiye arasında hala askeri, ekonomik işbirliği anlaşmalarının devam ediyor olmasını bu suça ortak olmak olarak değerlendirdiklerini belirterek, bu konuda tüm milletvekillerini göreve çağırdıklarını söyledi.

Ortadoğu'da gerçekçi bir barış için yapılması gerekenin arabuluculuk değil, İsrail tarafını saldırgan politikalarından vazgeçmeye zorlayacak, caydırıcı bir kararlılık sergilenmesi olduğunu belirten Güleç, "Ortaya çıkan insanlık dışı tablo karşısında 'duygusal olmama ve akılcı davranma' adına ilişkilerin hiçbir şey olmamış gibi devam ettirilmesini bilerek suça ortaklık kabul ettiğimizi bir kez daha ilan
ediyoruz. Türkiye derhal büyükelçisini çekmeli, Ankara'da bulunan İsrail temsilcisini istenmeyen adam ilan etmelidir" diye konuştu.

Güleç, İsrail'i katliam politikalarından vazgeçirecek tek adımın işbirliği ve ilişkilerin kesilmesi olduğunu da belirterek, "1996 yılından bu yana yapılan, başta askeri işbirliği olmak üzere tüm anlaşmalar feshedilmelidir" dedi.

Güleç ve beraberindekiler daha sonra oturma eylemlerini gerçekleştirdi. Bir gazetecinin 'çok soğuk mu?' sorusu üzerine Güleç, "İsrail kadar soğuk, Gazze kadar sıcak" yanıtını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 16:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?