4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

TBMM yeni döneme hazırlanıyor

TBMM, 22 Temmuz seçimlerinin ardından yemin töreni ve açılış için hazırlanıyor.


TBMM İletişim Daire Başkanlığı, Meclis tören salonu ve çevresindeki bordür ve kaldırım taşlarının yenilenmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, TBMM'nin 23. yasama dönemine daha iyi koşullarda hazırlanması amacıyla Meclis tören alanı ve çevresinde yapılan yenileme çalışmasında Meclis'in tarihi dokusuna zarar verilmenin söz konusu olmadığı belirtilerek, "Bu bölgede bulunan ve zamanla yıpranan, çürüyen ve kırılan tarihi Ankara taşları yerine, aynı özellikleri taşıyan yeni Ankara taşları döşenmektedir. Sağlam olan mevcut taşlar aynen kullanılmakta ve mevcut taşların orijinal örüm tekniğine sadık kalınmaktadır" ifadelerine yer verildi.


Ayrıca genel kurul salonu aydınlatma çatısı ile tören alanına komşu kaldırımların yenilenmesi için çalışmalar da sürüyor. Alüminyum ve polikarbon malzemeden yapılmış olan ve geçen yıldan beri akıtmaya başlayan Genel Kurul Salonu aydınlatma çatısı, paslanmaz çelik ve kırılmayan lamina camla kaplanarak değiştiriliyor. Güneş ışınlarını içeriye yansıtmayacak ve ısı yalıtımı sağlayacak olan yeni çatıyla, 'Avrupa normlarında aydınlatma ve çatı sistemi standartları' uygulanıyor. Çatıya monte edilen paslanmaz çelik levhaların en az 30 yıl kullanım ömrü olduğu, camların da 10 yıl firma garantisi kapsamında bulunduğu bildirildi.

 
Bu arada TBMM'ye tahsis edilen, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın tarihi binasında tadilat çalışmaları tamamlanırken, Meclis Genel Sekreterliği'ne bağlı bazı birimlerin bu ay sonuna kadar binaya taşınacağı bildirildi. Bakanlıktan geçen yıl devralınan binada dış cephe ve çatı hariç 6 bin 500 metrekarelik alan yeniden elden geçirildi. TBMM Başkanı için de bir makam odasının düzenlendiği bina, bodrum, zemin ve 1 üst kattan oluşuyor. Ağustos başından itibaren TBMM Genel Sekreterliği'ne bağlı Personel ve Muhasebe Daire Başkanlığı ve Teknik Daire Başkanlığı'na bağlı birimlerle Hukuk Müşavirliği birimleri tarihi binada hizmet verecek.


Bu birimlerin büyük bölümünün halen faaliyet gösterdiği, sağlık hizmetlerinin verildiği bina da yıkılarak, yerine 250 milletvekili için 40'ar metrekarelik çalışma ofisleri, kütüphane-araştırma merkezi, konferans salonları, lokanta, kafeterya ve otoparkların bulunacağı kompleks inşa edilecek.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 13:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?