3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Tefeci çetesi çökertildi

BAŞKENTTE TEFECİ ÇETESİ

Başkentte 30'a yakın esnafın batmasına sebep olan, bazıların ise borçlarını ödeyemeyerek cezaevine girmesine yol açan bir tefeci şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları bir çalışmada Ankara genelinde faaliyet gösteren bir tefeci şebekesi belirlendi. Yapılan çalışmalarda şebekenin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında "tefecilik, nitelikli yağma, alacakların tahsili için tehdit, cebir ve kuvvet kullanmak" suçlarını işledikleri belirlendi. Organize Şube ekipleri şebekenin mağdur ettiği 30'a yakın kişiyi de tespit etti.

Çoğunluğu esnafın oluşturduğu bu kişilerden 20'sinin iş yerlerinin battığı ya da senetleri ödeyemedikleri için cezaevine girdikleri belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından Mustafa A. yönetimindeki şebekeye yönelik 'Tefe 06' operasyonu düzenlendi. Düzenlenen operasyonda Mustafa A., Halil H., Hikmet B., Murat B., Bahtiyar Ç., Tayfun B., Abidin İsmail B., Zehra D. Ankara'da, Tekin B. ise Antalya'da gözaltına alındı. Tekin B., Antalya'da çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Şebekenin elebaşı olan Mustafa A.'nın ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Zanlılardan Halil H. ve Hikmet B.'nin Ankara'nın Kazan ilçesinde Murat B. ve Bahtiyar Ç.'nin ise Yenimahalle ilçesinde faaliyet gösterdiği tespit edildi. Halil H.'nin Kazan'da büyük bir çiftliğinin olduğu öğrenilirken çiftlikte Midilli atları beslediği belirlendi.

Zanlıların kendilerinden borç alan kişiler borçları ödemesine rağmen senetleri geri iade etmeyerek zorla senet imzalattıkları belirlendi. Zanlıların eline düşen esnafın borçlarını ödeyemediği ve birçoğunun iş yerlerinin battığı, bir kısmının da çetenin senetleri haciz ettirmesi sebebiyle hapse düştüğü öğrenildi.

Şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 2 adet dizüstü bilgisayar, 10 adet çek, 4 adet kullanılmış çek koçanı, 1 sayfa çek fotokopisi, 60 adet senet, 2 suret senet ihbarnamesi, 9 adet banka hesap cüzdanı, 10 adet muhtelif belge, alacak-verecek hesaplarının tutulduğu 6 adet ajanda, 5 adet kredi kartı, 1 adet av tüfeği ele geçirildi. Zanlılar yapılan polis sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

BAŞKENTTE TEFECİ ÇETESİ
BAŞKENTTE TEFECİ ÇETESİ
BAŞKENTTE TEFECİ ÇETESİ
BAŞKENTTE TEFECİ ÇETESİ
BAŞKENTTE TEFECİ ÇETESİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 13:38:05
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 13:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?