3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Tefeciler polise takıldı

Ankara'da bankalardan para alamayan esnafa faiz karşılığı para verdikten sonra zorla senet imzalatarak para talebinde bulunan şebeke polisin operasyonuyla çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda bir şebekenin kriz yüzünden zor duruma düşen ancak bankalardan kredi alamayan esnaflara faiz karşılığı borç para vererek tefecilik yaptığı belirlendi.

Şebekenin esnafa para verdikten sonra düzenlemiş oldukları senetleri zorla imzalatarak devamlı para talebinde bulunarak esnafları mağdur ettikleri tespit edildi. Mali Büro ekiplerinin yaptıkları çalışmada 20 kadar müşteki tespit edilerek ifadeleri alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda düzenlenen operasyon sonucunda S.S., K.Y., E.B., Y.S., T.B., B.S., Y.B. ve T.B. gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada değişik kişiler adına düzenlenmiş çok sayıda senet ve çek asılları, zanlıların tefecilik yapmak sureti ile borç verdiği kişilerin isimleri, verdikleri para miktarı, adresleri ve telefonlarının bulunduğu not kağıtları, 1 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen üzeri yazılı deri parçası, çeşitli çapta 30 adet fişek, değişik kişiler adına tapu fotokopileri ele geçirildi. Zanlıları polis sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 11:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?