3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Tekvandocudan Akgül'e ziyaret

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, tekvando dalında Mamak’ın yetiştirdiği en yetenekli sporculardan biri olan Rukiye Yıldırım’ın madalya sevincine ortak oldu. Makamında kabul ettiği genç sporcunun çok daha iyi yerlere geleceğine olan inancını dile getiren Akgül, Yıldırım’ı cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

Akgül Genç Sporcuyu Kabul Etti

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, başarıdan başarıya koşan Mamaklı milli tekvandocu Rukiye Yıldırım ile antrenörü Hızır Pınaroğlu’nu makamında kabul etti. Akgül,
İspanya’da düzenlenen Uluslar arası Tekvando Turnuvası’nda 1. olarak Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan Dünya Takımlar Müsabakası’na gitmeye hak kazanan ve şampiyonada yenilgi yüzü görmeyen Yıldırım’ı başarılarından dolayı kutladı.

Çalışınca Yapılmayacak Şey Yok”

Yıldırım’ı, Bakü’deki turnuvada takım halinde üçüncü olmalarından dolayı tebrik eden Akgül, “Gayret gösterince, çalışınca, yapılmayacak, başarılmayacak bir şey yok” dedi. Mamak’ın sporcu anlamında büyük bir potansiyel olduğunu kaydeden Akgül, bireysel sporlara da önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Hedef Olimpiyat Şampiyonluğu

Her gittiği kampta Mamaklı mısın? Sorusuyla karşılaştığını söyleyen Yıldırım da Mamak’ın çeşitli branşlarda çok başarılı sporcular yetiştirdiğini belirtti. Ekim ayında İspanya’da düzenlenecek Ümitler Avrupa Şampiyonası’na hazırlandığını ifade eden Yıldırım, hedef olarak kendine 2012 Olimpiyat Oyunları’nı seçtiğini ve Türkiye’ye “Olimpiyat Şampiyonluğu” ile döneceğini söyledi.

Cumhuriyet Altını

Başkan Akgül, “Yeteneğin ve özgüvenin var. Seni daha iyi yerlerde göreceğimizden kuşkumuz yok” dediği Yıldırım’ı cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi. Yıldırım’a Mamak Belediye Başkanlığı adına bir de plaket veren Akgül, başarılı sporcuların teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Akgül, Rukiye Yıldırım’ın antrenörü Hızır Pınaroğlu’nun Eskişehir’de düzenlenecek tekvando turnuvası için araç talebini de geri çevirmedi.

 Tekvando 


Rukiye Yıldırım, 10 – 14 Haziran tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Takımlar Müsabakası'na katılan 18 yaşındaki Rukiye Yıldırım yenilgi yüzü görmeden ülkesine dönmenin sevincini paylaştı.

Bakü’deki şampiyonada takım olarak üçüncü olmalarının kendilerini daha fazla motive ettiğini aktaran Rukiye Yıldırım Kanka Taekwondo Spor Kulübü’nde çalışmalarına sistemli bir şekilde devam ettiğini ve hedeflerinin birincilik olduğunu söyledi.

Sağlığına ve sporuna çok dikkat ettiğini de ifade eden Rukiye Yıldırım, antrenörü Hızır Pınaroğlu eşliğinde ileriki organizasyonlara hazırlandığını söyleyerek yeni başarılar kazanmak istediğini ifade etti.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 13:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?