1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Telekom'un satışına toplu iptal davası

Türk-İş'e bağlı Türk Haber-İş Sendikası, Türk Telekom A.Ş.'nin özelleştirilmesiyle ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın kararıyla ilgili olarak Danıştay'da "Yürütmeyi durdurma ve iptal" davası açtı.

Ellerinde Türk bayrakları ve "Telekom vatandır satılamaz" yazılı bir pankartla Danıştay önünde toplanan Türk Haber-İş üyesi memurlar "Telekom'u satanı biz de satarız", "Telekom Türk'tür Türk kalacak", "Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma", "Kahrolsun IMF bağımsız Türkiye" gibi sloganlar attı. Grup adına bir açıklama yapan Türk Haber-İş Genel Başkanı Cengiz Teke, Telekom'un özelleştirme sürecinde Gazi Üniversitesi'nde yapılan inceleme sonucunda bir dava dilekçesi hazırladıklarını belirterek özelleştirmenin Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi. Teke, Anayasa Mahkemesi'nin daha önce aldığı aykırılık gerekçelerinin ortadan kalkmadığını iddia ederek, bir yabancı sermaye tekeli oluşturulması gibi gerekçelerin halen devam ettiğini ifade etti.

Telekom'un özelleştirilmesi kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması ve kararın iptali talebiyle hazırlanan dilekçenin, oluşturulan heyet tarafından Danıştay'a verilmesinin ardından grup olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 16:45:27
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 16:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?