4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Temizlikçi kadınlar örgütleniyor

Temizliğe, hasta ve yaşlı bakımına giden, kendi evlerinde parça başı iş yapan kadınlar, aracıları ortadan kaldırmak, emeklerini kendileri değerlendirmek için kooperatifleşiyor.

İşsizlerin, güvencesiz çalışan ve yaşayanların örgütlenmesi için bir süredir faaliyet gösteren Birlikte Umut Derneği, İstanbul'dan başlayarak, evlerde yasal güvenceden uzak emek üreten kadınları "Temizliğe, Hasta ve Yaşlı Bakımına Giden ve Kendi Evlerinde Parça Başı İş Yapanlar ve Ev Kadınları Dayanışma, Tüketim ve İşletme Kooperatifi" (1umutKoop) çatısı altında bir araya getirecek.

"Kendi geleceklerini kendi ellerine alıyorlar, kimsenin sırtlarından keyif sürmelerine müsaade etmeyecekler" yaklaşımıyla kuruluş çalışmalarına başlanan kooperatifle, kadınların hem kendi işlerini kurmaları hem de sosyal güvence sorununu çözmeleri hedefleniyor.

Kooperatif, ev sahipleri ve işverenlerle kurumsal ilişki kuracak, aynı zamanda ortağı olan kadınların mutfak harcamalarını, kırtasiye giderlerini, tatil ihtiyacını ve her türlü tüketim gereksinimini birlikte karşılamanın avantajlarından yararlanmalarını sağlayacak.

Kooperatif, ayrıca bu alanda kadınların sorunlarıyla ilgili her türlü ihtiyacın karşılaması ve gerekli her tür yasal düzenlenmenin bir an önce yapılması için uğraş verilecek.
A.A
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 12:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?