5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Terör zanlıları tutuklandı

BAŞKENTTE TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU

Başkent'te üniversitelerde 'kaos ve çatışma ortamı' oluşturmaya çalışan bölücü terör örgütü PKK'nın öncülüğünde ki 5 sol örgütünün de aralarında bulunduğu bir yapılanmaya karşı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda PKK başta olmak üzere bazı sol gruplarının üniversitelerde 'kaos ve çatışma ortamı' oluşturmak için hazırlıkları tespit edildi. Yapılan çalışmalarda, PKK, DHKP-C, TKEP-L, MKP, THKP-C, TKİP örgütlerin ortak hareket ederek yeni bir oluşuma gittikleri belirlendi. Yeni yapılanmanın üniversitelerde olay çıkarmak amacıyla kendilerine ''cezacı, istihbarat, sağlık, keşif, tahliyeci'' adı altında timler

oluşturduğu ve hedeflerine yönelik keşif çalışmaları yaptığı tespit edildi. Terör örgütünün üniversitelerde sağ-sol çatışması çıkarmayı hedeflediği belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından düzenlenen operasyonda Y.Y., A.Y., R.A., U.S., D.S., isimli zanlılar gözaltına alındı.

Ankara'daki çeşitli üniversitelerde öğrenci oldukları bildirilen zanlılarla ilgili yapılan aramalarda delici ve kesici aletler ve örgütsel yayın, bildiri, afiş ve istihbarat çalışmalarının yer aldığı kroki ve bilgi notları ele geçirildi.

Emniyet yetkilileri bölücü terör örgütünün Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde kitlesel eylemler yapmak için bazı sol gruplarla iş birliği içine girdiği kaydetti. Bu örgütler arasında bölücü örgütün daha önce çatışma içinde olduğu örgütlerin de olduğu bildirildi. Aralarında PKK ve DHKP-C örgütü üyesi olan 5 zanlı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Zanlılar arasında yer alan D.S. başörtüsü takarak keşif yaparken polis kameraları tarafından tespit edildi.

BAŞKENTTE TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU
BAŞKENTTE TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU
BAŞKENTTE TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 16:26:05
Güncelleme :25 Ocak 2011 Salı 17:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?