4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Terörle el ele mücadele etmeliyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'ndaki patlamanın ardından incelemelerde bulunmak üzere geldiği olay yerinde bütün araştırmaların sürdüğünü ve çıkacak sonuç üzerinde atılacak adımların olacağını söyledi.

Erdoğan, "Bu olaylar şunu gösteriyor ki, teröre karşı güç birliği yapmak durumundayız. Terörle tüm dünyada, bütün ülkelerde mücadele ediliyor. Amerika ve İspanya'da teröre karşı nasıl neticeler alındığını görüyoruz. Terörle mücadelede uluslararası mücadele platformu gerekmektedir." dedi.

Erdoğan sözlerini söyle sürdürdü: "Şu anda güvenlik güçlerimiz olayla ilgili bütün araştırmalarını sürdürüyorlar ve bu çalışmaların neticesinde çıkacak olan sonuç üzerinde tabii ki atılacak adımlarımız olacaktır. Bunlar da açıklamalar gerektiğinde ilgili arkadaşlarımız tarafından yapılacaktır."

Erdoğan, biri Pakistan vatandaşı olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 60'ı aşkın da yaralı olduğunu belirterek, "Bu yaralılar içerisinde 4 Pakistan vatandaşı var. Kendilerini arkadaşlarımız ile birlikte ziyaret edeceğiz. Güvenlik güçlerimiz olayla ilgili tüm araştırmaları sürdürüyorlar. Atılacak adımlarımız olacaktır. Bunlarla ilgili açıklamalar arkadaşlar tarafından yapılacaktır." şeklinde konuştu.

Erdoğan, olayın arkasında hangi terör örgütü olduğunun sorulması üzerine şunları söyledi: "Şu anda bir terör örgütü ismi söz konusu değil. Araştırmaları emniyet yapsın, ondan sonra konuşuruz. Terörün amacı zaten propaganda yaptırmaktır. Bunu yapmayalım. Terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz. El ele bu mücadeleyi sürdürmeliyiz."

zaman
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 21:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?