3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

TESK'ten kadın girişimcilere destek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında verilen eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden bugüne kadar 13 bin 274 kadın yararlandı.

TESK'in Avrupa Birliği'nin finansal desteği ile yürüttüğü Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi çerçevesinde Ankara Eğitim Merkezi'nde düzenlenen eğitimlere katılan girişimci adayı 360 kadına sertifikaları yarın törenle verilecek. TESK Hotel'de saat 14.00'de gerçekleştirilecek törene, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de katılacak.

Projeyle ilgili bilgi veren Palandöken, projenin resmi açılışının yapıldığı 29 Ocak 2008 tarihinden bu yana 9 merkez ve merkeze bağlı 16 yerde verilen kadın girişimciliğini destekleme eğitimlerinden faydalanan katılımcı sayısının 10 bin 459, danışmanlık hizmeti alan katılımcı sayısının ise 2 bin 770 olduğunu ifade etti.

Bugüne kadar toplam 13 bin 274 katılımcının eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlandığını belirten Palandöken, Ankara Eğitim Merkezi'nde eğitim alan 360 katılımcıdan 342'sinin ise danışmanlık hizmetlerinden yararlandığını ve TESK'in projenin bitiminden sonra da kadın girişimcileri desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Kadın girişimcilerin aldıkları eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle kazandıkları bilgi ve özgüven sayesinde ekonomik kriz ortamında bile kendi işlerini kurmayı sürdürdüklerini belirten Palandöken, iş kurma aşamasında esnaf sicil kayıt ücretinin TESK tarafından karşılandığını söyledi.

Söz konusu eğitimlerin gerçekleştirilmesinde pek çok sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu ile birlikte çalışıldığını ifade eden Palandöken, "Eğitimler Mart 2009'da tamamlanacak. Bugüne kadar verilen eğitimler sonucunda evinde üretim yapıp satarak geçimini sağlayan ya da aile bütçesine katkı sağlayan kadınlara ek olarak toplam 11 kadın kendi iş yerini açmıştır. Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi, girişimci olmak isteyen kadınların yanı sıra hali hazırda girişimci olan kadınlara işlerini nasıl geliştirecekleri konusunda da rehberlik etmektedir. Bu çerçevede Kadın Girişimciliğini Destekleme Merkezleri'nde eğitim ve danışmanlıktan deneyim paylaşımı grup toplantılarına kadar uzanan bir dizi hizmet sunulmuştur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 12:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?