5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

TESK'ten tatilcilere uyarı

TESK GENEL BAŞKANI PALANDÖKEN'DEN TATİLCİLERE UYARI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tatilcilere uyarılarda bulunarak, "Tatil dönemi yollar yoğun, acele etmeyin. Yorgun ve uykusuz yola çıkmayın" dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, yaz tatiline çıkacak olan öğretmen, öğrenci ve velileri acele etmemeleri konusunda uyardı. Trafik kazalarının en çok tatilin başladığı ilk günlerde ve bitiminin meydana geldiğini kaydeden Palandöken, "15 milyon 729 bin öğrenci ve 691 bin öğretmenin aynı anda tatile çıkması trafikte beklenenin üzerinde bir yoğunluk yaratmaktadır. Tatile çıkacak olan öğrenci, öğretmen ve velilerimiz acele etmesinler" dedi.

2010-2011 eğitim ve öğretim yılının tamamlanarak uzun süreli yaz tatilinin başlayacağı hafta sonuna dikkat çeken Palandöken, "Ne yazık ki geçen yıl tatile girdiğimiz Haziran ayından Eylül ayına kadar bin 210 vatandaşımızı kaybettik. Düğün mevsiminin de hareketlenmesiyle oluşan düğün konvoyları ile hasat mevsiminden dolayı yollardaki traktör ve biçerdöverlere dikkat edilmelidir. Dikkatinizi çekmek istediğim diğer nokta ise yaz aylarında hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 40'a varan artışların

yaşanması. Bu yüzden yaz sıcaklarının bastırdığı bu günlerde çocuklarıyla birlikte tatile çıkacak olan tüm ailelere toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini öneriyoruz" dedi.

KAZALARDA EN BÜYÜK KUSUR SÜRÜCÜLERİN

Yaz tatiline yaklaşık 15 milyon 729 bin öğrenci ve 691 bin öğretmenin tatile çıkacağını hatırlatan Palandöken, "Uykusuz, yorgun ve alkollü araç kullanmayın. Kazalarda yüzde 98 kusur oranı ile sürücü hatalarının ilk sırada yer aldığı unutulmamalıdır. Yoğun trafik akışının olacağı bu dönemde trafik denetimlerinin de artırılması gerekmektedir. En önemlisi de biran önce tatile çıkayım, şu stresli ortamdan kurtulayım diyerek, aşırı hız ile araç kullanılmamalı ve hatalı sollama yapılmamalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 09:56:05
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 15:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?